12. prosince 2017 • 11:36

United hrají nudný fotbal, tvrdí Mourinhův předchůdce Van Gaal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér Louis van Gaal zkritizoval svého nástupce na lavičce Manchesteru United Josého Mourinha za nudný a příliš defenzivní fotbal. Zkušený nizozemský kouč proto raději sleduje konkurenční Manchester City.


Van Gaal během let 2014 až 2016 s "Rudými ďábly" získal Anglický pohár a v Premier League skončil na čtvrtém a pátém místě. Mourinho v minulé sezoně s United vyhrál Evropskou ligu a Ligový pohár a obsadil šestou příčku v domácí soutěži.

"Hráli jsme docela pěkný fotbal, který se ale v Anglii neoceňuje. Když se teď podívám na United, tak Mourinho není kritizován, přestože hraje mnohem nudnější fotbal," řekl Van Gaal televizi Fox Sports.

"United nyní produkují defenzivní fotbal, já vždycky razil ofenzivní hru. Důkazem je to, že naši soupeři vždycky ve svém pokutovém území zaparkovali autobus. Teď už nemusejí, protože José Mourinho hraje hrozně defenzivně," doplnil šestašedesátiletý trenér.

Víc se Van Gaalovi líbí hra Manchesteru City. Svěřenci Pepa Guardioly vedou ligovou tabulku o jedenáct bodů před United, které v nedělním derby porazili 2:1. "Raději sleduji City než United. Potřebujete kvalitní kádr a je jasné, že City mají lepší tým," prohlásil bývalý kouč Ajaxu Amsterodam, Barcelony, Bayernu Mnichov nebo nizozemské reprezentace.

Proti Mourinhovi ale nic osobního nemá. "Není to špatný člověk, myslím, že je to sympaťák. Pracovali jsme spolu, byl mým asistentem v Barceloně. Jeho filozofie je ve fotbale běžná," konstatoval Van Gaal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud