13. prosince 2017 • 19:27

Krasobruslařka Pogorilá předčasně ukončila olympijskou sezonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ruská krasobruslařka Anna Pogorilá předčasně ukončila olympijskou sezonu. Bronzová medailistka z mistrovství světa 2016 kvůli zranění zad stále nemůže trénovat na ledě. Naopak při ruském šampionátu, který se uskuteční od 21. do 24. prosince, by se měla k závodům vrátit dvojnásobná mistryně světa Jevgenija Medveděvová, jež kvůli zranění pravé nohy přišla o finále Grand Prix.


Devatenáctiletá Pogorilá měla potíže se zády od začátku sezony. V říjnu musela po krátkém programu odstoupit ze závodu domácího poháru. Bolesti také ovlivnily její výkon při prvním závodě Grand Prix v Kanadě, kde se po volné jízdě propadla z druhého místa po krátkém programu až na deváté. Po návratu z Kanady ještě trénovala, ale pak si musela dát pauzu kvůli nachlazení a při pokusu o návrat tělo selhalo.

Záda jí toho stále moc nedovolují. "Pomalu se zotavuji, ale ještě jsem záda nedala do pořádku. Nezúčastním se ruského šampionátu, nebudu schopna se připravit, moje záda mi to stejně nedovolí. Teď ani netrénuji na ledě, sezona pro mě skončila," řekla Pogorilá ruským médiím.

Zatím neuvažuje o tom, že by to mohlo znamenat konec kariéry. "Teď se soustředím na to, abych dala do pořádku záda, pak uvidíme, jak to bude fungovat," poznamenala.

Ruská federace dnes naopak potvrdila start Medveděvové, pro kterou to bude první závod po léčbě praskliny v zánártní kůstky na pravé noze. Navzdory tomuto problému osmnáctiletá krasobruslařka udržela při závodech Grand Prix v Moskvě a v Japonsku svoji neporazitelnost, ve finále ale závodit nemohla. Finále Grand Prix při absenci Medveděvové vyhrála jiná Ruska, patnáctiletá juniorská mistryně světa Alina Zagitovová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud