13. prosince 2017 • 23:03

Michálek: Výkon nebyl ideální, mohlo být už rozhodnuto

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Zbyněk Michálek prožil proti Finsku vítězný návrat do hokejové reprezentace, jejíž dres na sebe navlékl naposledy loni na Světovém poháru v Torontu. Přes radostné opojení z povedeného obratu si ale dobře uvědomoval, že zápas mohl také stejně dobře skončit jasnou výhrou Seveřanů.


"Dvě třetiny by nás tady lidi vypískali a nakonec nás nosí na rukou. Takový je někdy hokej a sport obecně. Vím, že ten výkon určitě nebyl od nás ideální a měli jsme i štěstí. Kdyby Finové dali za ty dvě třetiny čtyři góly, tak jsme se nemohli divit a bylo po zápase. Ubojovali jsme to však, Dominik Furch tam měl parádní zákroky a nakonec jsme to otočili. Určitě ale máme na čem pracovat a co zlepšovat," řekl Michálek novinářům.

Ocenil zároveň, v jakém světle se předvedl v pražské O2 areně soupeř. "Klobouk dolů před Finy, hráli moderní pěkný hokej, který byl hodně o bruslení, a dávali si to v plné rychlosti, měnili si místa a my jsme s tím měli velké problémy," přiznal čtyřiatřicetiletý zadák pražské Sparty s bohatými zkušenostmi ze zámořské NHL.

"Od nás tam byla možná v úvodu trošku nervozita, seznamování se jeden s druhým, ale Finové na tom asi nebyli jinak," přemítal Michálek. "Navíc jsme se nedokázali vůbec udržet na puku v útočném pásmu, jen jsme to tam se štěstím vyhazovali a hned střídali, ale valilo se to na nás jedna vlna za druhou. Musíme to více uklidnit a hrát více s pukem. Vím, že se to lehko říká, ale je to hodně o bruslení," doplnil Michálek.

Výkon českého týmu byl navíc hodně dlouho bez šancí, které by alespoň naznačovaly možný obrat. "Pak už to bylo hop, nebo trop. Povedla se jedna přesilovka, v níž jsme dali gól, a najednou atmosféra v hale i naše sebevědomí, to vše přešlo na naši stranu. Martin Růžička parádně střílel, třikrát mu to skvěle sedlo a zápas jsme se štěstím otočili."

Michálek ale tušil, že trenéři budou mít ze zápasu přes povedený obrat řadu postřehů. "Určitě si k tomu hned zítra něco řekneme. Víme, že máme na čem pracovat a co zlepšovat. Ale důležité je i to, že nálada je dobrá, vyhráli jsme a i pro lidi to byl nakonec parádní zážitek. Kvůli takovým obratům člověk hraje hokej. Zanedlouho už se nikdo nebude ptát na to, že jsme byli dvě třetiny horší. I když je to pro Finy možná nespravedlivé," prohlásil Michálek.

Skvělý závěr by ale současně mohl tým nastartovat a dodat mu sebevědomí. "Ukazuje to, že se nevzdáváme za žádného stavu a žádné situace. Asi nemáme tým na to, abychom dominovali a ty týmy přehrávali, ale bude to hlavně o týmovém výkonu, abychom jeden za druhého padali do střel a využívali šance, protože těch zase až tolik mít třeba nebudeme," uvedl Michálek.

Pro autora hattricku Martina Růžičku měl slova obdivu. "Martina osobně neznám moc dobře, ale právě takové hráče, kteří umí proměnit šanci, český hokej hrozně moc potřebuje. Je vidět, že je to střelec, kterému když někdo nahraje, tak to umí zakončit. Dnes to zase potvrdil," řekl Michálek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud