15. prosince 2017 • 21:05

Hlasy po utkání českých hokejistů na Channel One Cupu s Kanadou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání českých hokejistů na Channel One Cupu proti Kanadě:


Josef Jandač (trenér ČR): "Porazit Kanadu se vždycky počítá. Jsme hodně rádi, protože za výkon, který jsme odvedli, jsme si to vítězství zasloužili. Porazili jsme Kanadu po té sérii, kterou jsme měli. Je mi úplně jedno, jestli jsou tam hráči z NHL nebo ne. Mužstvo se dnes výborně pohybovalo a minimálně se Kanadě vyrovnalo, ne-li ji předčilo."

Vojtěch Mozík (obránce ČR): "Jsme hlavně rádi, že jsme vyhráli. Je jedno, jestli dám gól já nebo někdo jiný. Tady na té úrovni se nehoním za body nebo góly. Karjala mi vůbec nevyšla, jsem rád, že teď jsem to snad nějak odčinil a snad to bude dál pokračovat."

Pavel Francouz (brankář ČR): "Vítězství nad Kanadou potěší moc. I když je to trošku jiná Kanada, než jsme zvyklí, ale pořád je to hokejová velmoc, takže jsme všichni šťastní. Věděli jsme, že jsme je dlouho neporazili. Zároveň víme, že s nimi budeme hrát ve skupině na olympiádě, takže jsme se chtěli předvést. Zjistili jsme, že jsme schopní je porazit, a myslím, že to pro naši psychiku může znamenat hodně."

Ondřej Němec (obránce ČR): "Rozhodně to byl mnohem lepší výkon, než jsme předvedli doma s Finy. Hlavní rozdíl byl v tom, že jsme začali od začátku. Nepouštěli jsme Kanaďany až do takového tlaku, i když to nebylo jednoduché. Oni měli výborný forčeking. Na krátké přihrávky jsme se dostávali ven. Myslím, že jsme se dnes vyrovnali Kanaďanům ve všem a převýšili jsme je v tom, že jsme vyhráli 4:1. Je fajn, že jsme podali skvělý týmový výkon od gólmana až po posledního útočníka, a je to velice cenné vítězství."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud