15. prosince 2017 • 21:47

Kanada bez hráčů NHL? Výhra nad ní se vždy počítá, říká Jandač

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I ve druhém utkání na Channel One Cupu dokázali čeští hokejisté otočit nepříznivý vývoj a zvítězit. Po středeční domácí výhře v pražské O2 areně nad Finskem (3:2 v prodloužení) v Moskvě zdolali Kanadu 4:1 a kouč Josef Jandač byl rád, že na rozdíl od prvního duelu dokráčelo jeho mužstvo k úspěchu povedeným výkonem v celém zápasu.



Góly

Domácí: 39:30. Řepík, 46:53. Mozík, 59:28. M. Erat, 59:56. Řepík

Hosté: 31:42. Ellison

Sestavy

Domácí: Francouz (Furch) – Kundrátek, Polášek, Z. Michálek, M. Doudera, O. Němec, Vitásek, Mozík, J. Kolář – M. Erat, Jan Kovář, Sekáč – Vondrka, Koukal, T. Zohorna – Martin Růžička, Mertl, D. Kubalík – Řepík, Horák, Nestrašil – Lev.

Hosté: Brust (Scrivens) – M. Robinson, Lee, Noreau, Ch. Genoway, Elliott, Gragnani, Lalonde – Beck, Roy, Wolski – Frattin, Vey, R. Bourque – Purcell, Howden, Garbutt – Kozun, O'Dell, Talbot – Ellison.

Rozhodčí

Olenin, Gofman – Šalagin, Šišlo

Stadion

"Porazit Kanadu se vždycky počítá. Jsme hodně rádi, protože za výkon, který jsme odvedli, jsme si to vítězství zasloužili. Mužstvo se dnes výborně pohybovalo a minimálně se Kanadě vyrovnalo, ne-li ji předčilo," řekl Jandač . Skončilo tak čekání na úspěch proti vítězům posledních dvou olympijských turnajů, které trvalo od května 2010.

Tehdy v Mannheimu, kde Jandač působil u týmu jako asistent Vladimíra Růžičky , se tým výhrou 3:2 nad Kanadou odrazil až k cestě ke zlatu. Ze současného kádru u toho byli také obránce Ondřej Němec a útočník Petr Koukal . Pak následovalo ve vzájemných zápasech osm proher za sebou.

Jandač musel jako hlavní kouč strávit výsledky 0:6 na loňském Světovém poháru v Torontu a 1:4 na květnovém mistrovství světa v Paříži. "Porazili jsme Kanadu po té sérii, kterou jsme měli. Je mi úplně jedno, jestli jsou tam hráči z NHL nebo ne," řekl k protržení neúspěšných výsledků proti soupeři, s kterým se Češi potkají i v únoru v základní skupině na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Podle Jandače bylo důležité, že se jeho týmu těsně před druhou pauzou podařilo vyrovnat na 1:1. "Když dáte gól třicet sekund před koncem třetiny, tak to vždycky pomůže. My jsme do té doby neměli žádnou přesilovku a soupeř tu jednu přesilovku proměnil. Nebylo to ani tak, že bychom tahali za kratší konec, ale stav byl nepříznivý," uvedl Jandač.

Ve druhé třetině přišel o útočníka Dominika Kubalíka , který odstoupil se zraněným ramenem. "Uvidíme, jak na tom bude," uvedl Jandač, jenž bezprostředně po utkání neměl zprávy o stavu kanonýra Ambri-Piotty.

Český útočník Andrej Nestrašil se snaží pláchnout kanadskému sokovi Maximu Talbotovi
Český útočník Andrej Nestrašil se snaží pláchnout kanadskému sokovi Maximu Talbotovi

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud