16. prosince 2017 • 20:47

Svitavy udržely Nymburk pod 90 body, ale na výhru neměly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Nymburka poprvé v sezoně zůstali v lize pod hranicí 90 nastřílených bodů, přesto porazili Svitavy hladce 86:65 a i po dvanáctém utkání udrželi neporazitelnost. Tabulku NBL vedou po 13. kole stále o bod před Opavou, která ve slezském derby porazila NH Ostrava 111:78. Uspěly i třetí Pardubice, jež si podruhé ve čtyřech dnech poradily s nejslabším týmem soutěže Jindřichovým Hradcem (97:78).


Střeleckým minimem nymburských obhájců titulu v této sezoně bylo dosud 90 bodů, a to z prvního vzájemného zápasu právě se Svitavami. V říjnovém duelu od Turů navíc inkasovali 80 bodů, což je pro změnu dosavadní maximum.

Střelecky tentokrát soupeři tolik nedovolili, i když v prvním poločase ztratili dvouciferný náskok. Dopustili ale maximálně nerozhodný stav (31:31) a po změně stran dominovali. Nekompromisně trestali soupeřovy ztráty míče, o body se nejvíce starali Dardan Berisha (18) a Jaromír Bohačík (17).

Opavané si při pátém vítězství za sebou vytvořili střelecké maximum v sezoně, o více než polovinu bodů se postarali náhradník Radim Klečka (25), Václav Bujnoch (20) a kapitán Jakub Šiřina (19). Pardubice vyhrály pošesté v řadě a znovu nedaly šanci Jindřichovu Hradci na první vítězství v sezoně. Jejich lídrem byl Dušan Pandula s 26 body.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud