17. prosince 2017 • 13:55

Rakušan Hirscher vyhrál popáté v řadě obří slalom v Alta Badii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakouský lyžař Marcel Hirscher deklasoval v obřím slalomu Světového poháru v Alta Badii všechny soupeře a jako první muž vyhrál v italském zimním středisku stejnou disciplínu pětkrát za sebou. Osmadvacetiletý slalomář porazil v součtu dvou kol Henrika Kristoffersena z Norska o 1,7 sekundy, třetí Slovinec Žan Kranjec ztratil dalších 12 setin.


Šestinásobný vítěz Světového poháru Hirscher, jenž na sjezdovce Gran Risa kraluje obřímu slalomu nepřetržitě od roku 2013, se dosud o prvenství v historických tabulkách dělil s italskou legendou Albertem Tombou.

V celkovém pořadí seriálu se Hirscher díky 48. vítězství v SP v kariéře dotáhl na dosud vedoucího Aksela Lunda Svindala z Norska, s nímž se nyní dělí ziskem 374 bodů o první místo. V hodnocení disciplíny zvýšil náskok před druhým Kristoffersenem na 55 bodů.

Jediný český reprezentant na startu Kryštof Krýzl nedokončil úvodní kolo a dál čeká na první body v sezoně. Naposledy bodoval v březnu v obřím slalomu v Kranjské Goře.

Zraněním skončila úvodní jízda pro německého slalomáře Stefana Luitze. Pětadvacetiletý závodník, jenž v prvních dvou obřích slalomech sezony obsadil třetí a druhé místo, vzdal jízdu po devíti sekundách ve čtvrté brance. Vyšetření ukázalo, že si v levém koleně utrhl zkřížený vaz. Přijde tak o olympijské hry v Pchjongčchangu.

V pondělí večer je v Alta Badii na programu ještě paralelní obří slalom. Start je naplánován na 18:30.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud