17. prosince 2017 • 15:49

Celtic Glasgow prohrál na domácí scéně po 69 zápasech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Celticu Glasgow prohráli v rámci skotských soutěží poprvé po 69 utkáních. V 19. ligovém kole podlehli svěřenci trenéra Brendana Rodgerse na hřišti Hearts jasně 0:4. Pro Celtic to byla první porážka od 11. května 2016, kdy na mistrovský celek vyzrál St. Johnstone.


O ukončení rekordního tažení Celticu rozhodli Hearts dvěma góly v každém poločase. Skóre otevřel teprve šestnáctiletý Harry Cochrane a oslavil premiérový zásah v kariéře. Navázal na něj severoirský reprezentant Kyle Lafferty.

Po změně stran se dvakrát prosadil srbský záložník Manuel Milinkovič. Celtic ale zůstal v čele tabulky s dvoubodovým náskokem před Aberdeenem a zápasem k dobru.

"Nejprve chci vzdát hold Hearts. Absolutně si zasloužili vyhrát, byli lepším týmem. Nevypořádali jsme se s jejich fyzičností, udělali jsme příliš mnoho chyb. Dnes bychom mohli hrát pět zápasů a nedali bychom gól," uvedl Rodgers, který zároveň pogratuloval svým svěřencům k sérii. "Byli absolutně úžasní více než 18 měsíců. Taková porážka samozřejmě bolí, ale oni si udrží hlavu vzhůru," řekl.

Famózní série Celticu čítá 56 ligových zápasů, z nichž 47 glasgowský celek vyhrál a v devíti remizoval. Dále pět duelů Skotského poháru a osm utkání Ligového poháru, které všechny skončily vítězstvím zelenobílých.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud