17. prosince 2017 • 16:36

Nash při obhajobě v Namuru skončila v závodě SP sedmá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklokrosařka Kateřina Nash obsadila sedmé místo v závodě Světového poháru v Namuru, kde v minulosti dokázala už dvakrát zvítězit. Na belgické trati tentokrát na triumfy z let 2014 a 2016 nenavázala a i přes nejhorší výsledek v sezoně zůstala v průběžném pořadí pátá. Pavla Havlíková dojela třicátá.


"Katce i Pavle se podařilo dobře odstartovat, ale pak se postupně propadaly. Závod nebyl podle jejich gusta. Katka nebyla schopná chytit rytmus. Ale není všem dnům konec, jenom prostě neměla svůj den," řekl serveru cyklokros.cz reprezentační trenér Petr Dlask.

Závod nečekaně skončil dvojnásobným britským triumfem, zvítězila Evie Richardsová před Nikki Brammeierovou a Italkou Evou Lechnerovou. Nash za vítězkou zaostala o minutu a 14 sekund. Pohárové pořadí vede po šesti z devíti závodů Sanne Cantová z Belgie, jež na domácím blátě skončila poprvé v sezoně bez medaile a dokonce mimo první desítku (12.).

Mužskou elitu ovládl podruhé za sebou domácí Wout van Aert. Mistr světa zvítězil s více než minutovým náskokem před krajanem Toonem Aertsem, třetí skončil vítěz čtyř úvodních závodů Mathieu van der Poel z Nizozemska a bezpečně se udržel v čele SP. Michael Boroš byl hodnocen na 28. místě se ztrátou dvou kol.

Junior Tomáš Kopecký skončil stejně jako Nash sedmý a o lepší výsledek jej připravila rozbitá bota, kterou musel vyměnit. Vicemistr Evropy i tak na druhém místě průběžné klasifikace snížil náskok vedoucího Pima Ronhaara z Nizozemska na osm bodů.

Mezi jezdci do 23 let byl devátý Adam Ťoupalík a i jemu to v celkovém pořadí stačilo ke zmenšení manka na nejbližšího soupeře. Od třetího místa jej nyní dělí jen tři body.

Seriál bude pokračovat o druhém svátku vánočním v dalším belgickém městě Heusdenu-Zolderu, v druhé polovině ledna pak vyvrcholí závody ve francouzském Nommay a nizozemském Hoogerheide.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud