17. prosince 2017 • 18:04

Domácí Rusové porazili hokejisty Finska a vyhráli Channel One Cup

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští hokejisté obsadili na Channel One Cupu druhé místo. Přestože ve třech zápasech ztratili jen bod, ještě lépe si vedli domácí Rusové, kteří v závěrečném vystoupení na turnaji porazili Finsko 3:0.


S ohledem na rozšířenou variantu turnaje v olympijské sezoně tentokrát na český souboj se sbornou nedošlo. Zatímco Češi ztratili v úvodu bod s Finy po výhře v prodloužení a následně dvakrát bodovali naplno proti Kanadě a Švédsku, svěřenci kouče Olega Znaroka ani jednou nezakolísali.

Český tým vylepšil nelichotivé postavení z loňska, kdy za účasti silné evropské čtyřky skončil poslední čtvrtý. Stejnou příčku letos obsadil obhájce trofeje Švédsko.

Rusové o turnajovém triumfu rozhodli brzy po začátku utkání. Velký tlak, který si vytvořili, vyústil na začátku deváté minuty v první branku v Koskinenově síti, když se i díky zacloněnému výhledu finského gólmana prosadil střelou z kruhu pro vhazování Andronov.

Uteklo jen něco málo přes čtyři minuty a sborná byla napřed už o dvě branky. Gusev a Šalunov ujeli, Gusev předal spoluhráči kotouč a nechal zakončení na něm. Šalunov to s přehledem zvládl.

Do podobné situace se dostal při vlastním oslabení na začátku druhého dějství i Ketov, jenže tento souboj vyzněl pro Koskinena. Na druhé straně se ale nenechal zahanbit ani ruský brankář Sorokin, který vychytal Savinainena. Ve 33. minutě trefil Andronov tyč.

Oživení nadějí na finský zvrat a tím i český triumf v turnaji mohl přinést závěr druhého dějství, jenže Seveřané dostali puk za brankovou čáru až po vypršení hrací doby, což potvrdilo také video.

Třetí dvacetiminutovka přinesla další ruskou tyč, trefil ji Ljubuškin. Finové to pak dlouho před koncem zkusili se šesti hráči v poli, ale za to je potrestal Ničuškin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud