17. prosince 2017 • 18:11

Barcelona deklasovala La Coruňu 4:0 a vede ligu o šest bodů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony porazili v 16. kole španělské ligy La Coruňu jasně 4:0 a v čele tabulky mají šestibodový náskok před Atléticem Madrid. Katalánský velkoklub zůstal právě vedle madridského celku jediným dosud neporaženým týmem v La Lize. Villarreal po čtyřech zápasech naplno bodoval, na hřišti Celty Vigo zvítězil 1:0 a v tabulce je šestý.


Barcelona byla od začátku proti La Coruně aktivní v ofenzivě, gólu se ale dočkala až po půlhodině hry. Messi předložil míč ve vápně Luisi Suárezovi a ten bez problémů zakončil. Messi následně trefil břevno, přesto domácí ještě v prvním dějství vedení navýšili, když Paulinho dorazil do brány další střelu argentinského kanonýra, která tentokrát skončila na tyči.

Na konci poločasu zastavil pokus Luise Suáreze na brankové čáře gólman Rubén, krátce po změně stran ale uruguayský střelec zvýšil na 3:0. Jeho kolega z útoku Messi příliš štěstí v zápase neměl: v 67. minutě hostující brankář vyrazil jeho ránu na tyč, o chvíli později pak zneškodnil jeho pokutový kop.

Čtvrt hodiny před koncem se podruhé v utkání prosadil Paulinho, a to podobným způsobem jako v prvním případě - dorážkou míče odraženého od tyče. Barcelona prodloužila sérii domácích ligových duelů bez porážky na 25.

Celtě Vigo i Villarrealu v sestavě chyběli nejlepší střelci. Domácí Aspas i útočník Bakambu z Villarrealu museli duel vynechat kvůli kartám. Roli druhého jmenovaného na sebe vzal Fornals, který v 35. minutě rozhodl o výhře hostů hlavou po Baccově centru. Fornals se podílel na třech z posledních čtyř ligových gólů Villarrealu: jeden dal a na dva přihrál.

Vigo bylo blízko vyrovnání zejména v 74. minutě, kdy Morovu střelu vyrazil gólman Asenjo na tyč. Celta ale nedokázala skórovat a na výhru čeká už tři utkání. "Žluté ponorce", s kterou se ve skupině Evropské ligy utkala pražská Slavia, se venku proti Vigu daří: v posledních sedmi duelech neprohrála.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud