Adam Nenadál
6. června 2013 • 23:15

Vyprodaná Letná, která bouřlivě skanduje: „Pelta ven! Berbr ven!“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

19 784 diváků. Taková je oficiální kapacita stadionu na Letné, kde český tým v pátek sehraje důležité kvalifikační utkání proti Itálii. A více než 15 000 podpisů pod výzvou „Dejme kmotrům červenou,“ kterou deník Sport a server iSport.cz zveřejnili v pondělí ráno. Pokud budou podpisy přibývat podobným tempem, není nereálné, že obě čísla se k sobě večer ještě více přiblíží. Navíc – ještě ve středu byly tři tisícovky lístků na dnešní šlágr stále k mání!



Výzva „Dejme kmotrům červenou“ tak ve své podstatě představuje vyprodanou Letnou, která hlasitě bouří: „Pelta ven! Berbr ven!“ A to nám ještě do redakce přišla řada ohlasů a reakcí od lidí, kteří se buď báli podepsat se (pokud měli blízko k fotbalovému prostředí), nebo kteří už dávno ztratili veškerou naději a rezignovali na jakýkoliv odpor.

Sledovali jsme s kolegy přibývající podpisy. Truhlář, student, IT pracovník, důchodce, manažer, zedník, hasič, traktorista, producent, učitel, ekonom, prodavačka... Před očima nám ve vašich vzkazech letěly příběhy plné vzteku, frustrace, smutku, zhnusení. Spousta z vás také podpořila výzvu z měst, jimiž se v týdnu prohnala ničivá povodeň. I ve chvíli, kdy měla většina lidí v této zemi zcela jiné starosti, se našla masa fanoušků, která neváhala připojit svůj hlas.

Upřímně vám děkujeme.

Zatímco fotbalisté na Letné mají dnes večer šanci porvat se o důstojný výsledek, pro delegáty valné hromady FAČR jsou jména pod výzvou „Dejme kmotrům červenou“ jen bezcenným lejstrem, které je bohužel nijak nepřesvědčí, aby změnili názor a aby se v sobotu vzepřeli berbrovské mašinérii strachu.

My ale boj nevzdáváme. Vašich podpisů si ceníme natolik, že nedovolíme, aby výzva skončila předem zrežírovaným sobotním hlasováním. Pelta s Berbrem sice mohou vyhrát tuhle bitvu, ale válka teprve začíná. Věříme, že akce „Dejme kmotrům červenou“ (kterou stále můžete podpořit) dala fanouškům naději.

V nejbližších dnech se výzva „Dejme kmotrům červenou,“ změní v jakési protikorupční fórum otevřené všem, koho se fotbalová korupce v Česku bezprostředně dotýká. Na základě výzvy se budou moci propojit fanoušci ze všech koutů republiky a hlavně zástupci klubů z nižších soutěží, jichž se mafiánské praktiky dotýkají nejvíce. Vaše příběhy – v ideálním případě zdokumentované! – by neměly zapadnout. Více informací najdete brzo v deníku Sport a na serveru iSport.cz.

Dejme kmotrům červenou!

Výzvu Dejme kmotrům červenou podpořte ZDE.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud