Adam Nenadál
13. září 2014 • 23:24

Maskoti Bob a Bobek? To jsem z toho jelen Větrník... #takurcite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | Bob, Bobek, Bořek, Billups, Barton... hezky se nám to tentokrát sešlo. Nový díl #takurcite má pořadové číslo 78 a přináší komentovaný přehled zajímavých a vtipných sportovních tweetů uplynulého týdne. Pokud si i vy všimnete tweetu, který by se měl příště objevit v příštím #takurcite – neváhejte a dejte nám vědět! Hashtag znáte...



Nejvíc se tenhle na týden na Twitteru „vyznamenal“ Paul George. Superhvězda týmu NBA Indiana Pacers „zaujala“ sérii kontroverzních tweetů, které se daly vykládat jako podpora Rayi Riceovi. Running back týmu NFL Baltimore Ravens ve výtahu doslova knockoutoval svojí přítelkyni, což k jeho smůle zachytily bezpečnostní kamery – a debata o násilném chování sportovců k ženám se rozjela na plné obrátky. Paul George následně přiložil do ohně, za což to „schytal“ od svého týmu i od NBA. Někdy fakt platí: dvakrát měř, jednou tweetuj. George své tweety smazal a mně by se ani nechtělo je do #takurcite zařazovat. Naštěstí se obejdeme bez nich.  

Chvíli jsem se bál, jestli tím maskotem nakonec nebude Jakub Kohák. Aktuální spot pro Českou unii sportu, natáčení spotu právě pro hokejový šampionát, nedávná porce reklam pro partnera fotbalové reprezentace... Kdepak; není chybou šikovného režiséra, že je momentálně těžce „překohákováno.“ Jen by to možná chtělo nějakou novou tvář.  

Tak nakonec to nebyl Kohák, ale Bob a Bobek. A uvažovalo se prý i o Krtečkovi. Bob a Bobek – „vstávat a cvičit“ – to trochu dává smysl. Spojitost mezi hokejem a Krtečkem mi ale uniká. To jsem z toho jelen Větrník...  

Jak že je to s tím fotbalem a logikou? Část fanoušků reagovala na jména Lukáše Váchy a Bořka Dočkala v základní sestavě proti Nizozemsku jako býk na pověstný rudý (letenský) hadr. A vidíte: Vácha patřil k nejlepším mužům na hřišti a Dočkal jeden gól dal (navíc parádní!) a u druhého v podstatě asistoval. Vrba tohle risknul mistrovsky.  

„Špatný výkon od Nizozemska,“ posteskl si na Twitteru slavný Ronald Koeman. „Budíček pro všechny!“ dodal. Reakce médií na výkon „tulipánů“ ale byly jinak daleko tvrdší. „Byl to večer plný chaosu a zoufalství,“ napsal deník AD Sportwereld. „Byla to fraška. Jeden z nejtrapnějších výkonů Oranjes,“ přisadil si Volkskrant. A ušetřen nebyl ani 67letý kouč Hiddink. „Uznávaný trenér odhalil sám sebe a svou vrtkavou strategii. Národní tým spadl do jeho třesoucích se rukou,“ napsali kolegové v Telegraafu. Vždycky si při četbě kritických ohlasů ze zahraničí zkouším představit, jak by se tuzemští trenéři, kluby a obecně lidé z fotbalového prostředí tvářili na to, kdybychom takový kalibr nasadili my...  

Svou kariéru v NBA ukončil Chauncey Billups, MVP finále roku 2004 a jeden z mých oblíbených hráčů. Nevynikal atletickými schopnostmi, dlouho si v NBA hledal své místo, nebyl to ani bůhvíjaký rychlík – ale měl v sobě NĚCO, co z něj dělalo přirozeného vůdce. Moc podobných hráčů už dnes po palubovkách neběhá, Billups mi připomínal rozehrávače ze zlaté éry 90. Let; silné, tvrdé, neústupné. Mr. Big Shot mi bude chybět.  

„Každý, kdo věří jeho verzi, je prostě pitomec.“ Joey Barton komentoval na Twitteru kauzu Oscara Pistoriuse od samého začátku a od samého začátku měl jasno (stejně jako před časem v případě izraelsko-palestinského konfliktu, kterému také věnoval řadu tweetů). A jasno má i teď. Joey Barton, soudce z lidu a odborník na situaci v Gaze.

A další „skvělá“ zpráva pro Petra Čecha: nový pětiletý kontrakt pro Courtoise v Chelsea. Tak teď už jen nějak doklepat ten podzim a v zimě hurá za novou výzvou!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud