Adam Nenadál
25. října 2014 • 17:00

Pocta legendárnímu Petrovičovi i podzimnímu dešti #takurcite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | V právě končícím týdnu jsem se díky sportovcům na Twitteru dozvěděl, proč mám milovat déšť, jaká fotbalová liga je aktuálně nejlepší na světě, ale také to, že fotbal je vlastně až otravně jednoduchý. A spousta fanoušků po celém světě si také připomněla, že 22. října by se dožil padesáti let nezapomenutelný basketbalový střelec a jeden z evropských průkopníků v NBA Dražen Petrovič.



Dnešní pokračování #takurcite má pořadové číslo 83 a přináší komentovaný přehled zajímavých a vtipných tweetů ze sportovního prostředí či se sportovní tematikou, které se objevily během uplynulého týdne. Příjemnou zábavu!

„Fotbal je vlastně jednoduchý až hanba. To jen někteří blázni ho pořád komplikují.“ S některými tweety filozofa Joeyho Barotna nelze než souhlasit. V Česku nám aktuálně tuhle otravně jednoduchou hru trochu komplikují rozhodčí, část bláznivých fanoušků a až patologická nevraživost dvou aktuálně nejmocnějších klubů. Nenapadá vás nějaké otravně jednoduché řešení, pane Bartone?

„To dřív peklo zamrzne, než se tenhle přestup uskuteční,“ odpověděl Lukas Podolski na tweet BBC, vedoucí na link s článkem o spekulaci Podolského transferu na trase Arsenal – Tottenham. Uvidíme. Hashtagy jako „Navždy Kanonýr“ nebo „Nikdy nezradit svůj klub“ určitě musejí fanouškům Arsenalu znít jako rajská hudba – zvlášť uprostřed další evidentně ztracené sezony.

Pět nejlépe placených hráčů blížící se sezony NBA aneb dokonalá ukázka toho, jak kontrakty neodrážejí realitu. Můj tip? Jeden borec z téhle pětice se do play off vůbec nedostane (Bryant) a ostatní se pravděpodobně neprobojují do druhého kola.

Respektovaný basketbalový „nerd“ Henry Abbott publikoval tento týden v magazínu ESPN pozoruhodný článek o tom, jak podle jeho názoru rozkládá hvězdný Kobe Bryant svůj klub Los Angeles Lakers zevnitř. Bryanta jsem nikdy rád neměl, ale postupem času jsem se naučil ho respektovat a – ano! – dokonce si ho i vážit. Abbottův článek mě zaujal hlavně z profesního hlediska: je to zkrátka skvělá práce a trochu překvapivý pohled na kontroverzního hráče. Málokdo ale asi čekal, že se po zveřejnění materiálu strhne taková bouře. Kobeho fanoušci Abbottovi spílají, kde se dá, text dokonce komentoval samotný Bryant. Nejvíc mě ale pobavila Fleova reakce na Twitteru – baskytarista Red Hot Chili Peppers a zapřisáhlý příznivec Lakers se s tím nepáral: „Henry Abbotte, váš článek je absolutní odpad a naprosto zřejmý, neopodstatněný útok.“ Tomu panečku, říkám čtenářská polemika!

Uplakané podzimní počasí nemám rád... Ale pak jsem narazil na tenhle téměř poetický tweet Vavřince Hradilka, který mě přinutil vnímat deštivé dny i z té druhé, lepší (ano, existuje!) strany. Lidé od vody vidí svět zkrátka jinak.

Draženovi by bylo 22. října 50 let... Když jsem začínal hrát basketbal, byl pro nás Dražen Petrovič na stejné úrovni (samozřejmě nedostižné!) jako Magic Johnson nebo Michael Jordan. Tenkrát ještě nebyl internet a ke zprávám z NBA se dalo dostat jen velmi sporadicky – nemluvě o sledování zápasů –, ale věděli jsme, že tenhle chlapík z Jugoslávie hraje s těmi nejlepšími Američany a že se mezi nimi neztratí. Až časem (a bohužel až po Petrovičově předčasné smrti na německé dálnici) jsem plně docenil, co bohem nadaný basketbalista z chorvatského Šibeniku vlastně dokázal.

„Můžeme přestat předstírat, že Premier League je nejkvalitnější soutěž na světě,“ tweetoval Gary Lineker během středečního zápasu Ligy mistrů, v němž Real Madrid na Anfield Road vyškolil domácí FC Liverpool. „Možná je Premier League nejzábavnější, ale La Liga je silnější.“ Asi to tak je – a kdo jsem já, že bych se hádal s Garym Linekerem? Na druhou stranu bych nepodceňoval právě faktor „zábavnosti“: podíváte se po víkendu nejdříve na fotbalové zpravodajství z Anglie nebo ze Španělska? Přiznávám, že u mě bude vždy vítězit Anglie – i kdyby tamní kluby prohrávaly v Lize mistrů se španělskými soky každý druhý týden.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud