Adam Nenadál
9. listopadu 2014 • 07:00

Petr Ringo Čech, Kasparovův mat a šedá hrůza z Bostonu #takurcite

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | Tenhle týden to na Twitteru vyhrál Petr Čech – bezkonkurenčně. Viděli jste jeho bubenickou coververzi skladby „Walk“ od Foo Fighters? Na pár miniaturních rytmických škobrtnutí by upozorňoval jen beznadějný hnidopich, ale maximálně sympatické je především to, že gólman Chelsea a české fotbalové reprezentace se se svou muzikantskou vášní podělí i s fanoušky. Bravo!



Český Twitter rozbouřil v pátek především ministr financí Andrej Babiš, my se ale budeme držet „jen“ mezi sportovními mantinely. I tam bylo jaksepatří živo. Dnešní pokračování #takurcite má pořadové číslo 84 a přináší komentovaný přehled zajímavých a vtipných tweetů se sportovní tematikou, které se objevily během uplynulého týdne. Příjemnou zábavu!

Jak už jsem psal na začátku – Čech je v tomhle formát. Reprezentační gólman sice „objevil“ Twitter poměrně nedávno, ale za velmi krátkou dobu se s ním naučil „pracovat“ jako málokdo jiný. Jen tak dál!

„Máma mi to pomohla spočítat. S novým domovem to teď dělá dohromady 23 bytů za 27 let. Tomu se říká vyrůstat s hokejem!“ Tweet kanadského útočníka Bretta Suttera, toho času na farmě Minnesoty. Hokejový chlebíček bývá pořádně tvrdý a můj respekt k těmto na nic si nestěžujícím sportovním nomádům v nižších soutěžích po celém světě je zase o něco větší.

Olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek je jedním ze sportovců, který se svými názory na prezidenta Zemana nijak netají. A ano – věřím, že návrat po minulém víkendu musel být pro sympatického „Vávru“ (a asi nejen pro něj) pořádným šokem.

„Český prezident Zeman nadává a útočí na ruské politické vězně. Je opilý, pitomý, nebo si hledá práci v Gazpromu?“ Někdejší šachový génius a opoziční politik Garry Kasparov si nebral už vůbec žádné servítky. Proč také, že?

Nebývale seriózní tweet v podání jindy vtipného a ironického Garyho Linekera. „Postavit v poháru a zvláště proti Realu Madrid slabší sestavu – to je nedůstojné klubu, jakým je Liverpool.“ Cítím to dost podobně. Celou sezonu makat, abych si mohl zahrát Ligu mistrů – a pak jí takhle „odpískat“? Chápu praktické důvody Rodgersova rozhodnutí postavit „béčko“, ale fanoušek ve mně se hlasitě bouří.

Tohle bude pro fanoušky Los Angeles Lakers dloooooouhá sezona. Tým začal sezonu pěti porážkami v řadě a hlavně obranná fáze Lakers je naprosto tragická. Zajímavé je vlastně jen to, kolik střeleckých pokusů bude mít v každém zápase na kontě Kobe Bryant. Proti Phoenixu (prohra Lakers) to spočítal reportér Arash Markazi: „Kobe Bryant měl 37 střeleckých pokusů, zbytek základní pětky Lakers 35.“ Hurá, Kobe o dva pokusy vyhrál!

A ještě jednou NBA: tohle je, dámy a pánové, nová verze dresů Boston Celtics... Ano, toho slavného klubu se sytě zelenými dresy. Šedá hrůza s rukávy. Přesně jak tweetoval basketbalový analytik Zach Lowe: „Máme možná nejkrásnější dresy ze všech. Tak proč je nezmršit?“ PROČ tohle fanouškům děláte?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud