Adam Nenadál
18. září 2015 • 12:19

Fitzelova logika: Každý někdy řídí opilý, tak raději mlčte

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lidé z fotbalového prostředí mají výjimečnou schopnost rozmazávat už tak velké skandály dalšími nepochopitelnými výroky. Jeden z nich si neodpustil Dušan Fitzel. Manažer reprezentace se využitím pozoruhodné logiky postavil za Davida Limberského, který minulý týden boural opilý, načež si z toho v nejbližším ligovém kole udělal srandu.



„Všichni jsme lidé. Jenom řeknu, hoďte kamenem ten, který neměl žádný problém podobného rázu.“ Takhle omluvil Fitzel Limberského během pátečního online chatu kouče Pavla Vrby s fanoušky, kterému byl coby manažer národního týmu přítomen. Bravo!

Možná to panu Fitzelovi přijde jako informace z jiné planety, nicméně je třeba mu ji sdělit: ano – existují lidé, kteří problémy podobného rázu skutečně nemají. Ano – jsou lidé, kteří nesedají za volant opilí, protože nechtějí ohrozit druhé. Ano – jsou lidé, kteří se rádi napijí (tak to asi Fitzel myslel?), ale pak si třeba zavolají taxi nebo Modrého anděla.

Jestli to manažerovi reprezentace připadá tak extravagantní, je asi český fotbal už skutečně mimo jakoukoliv realitu.

VIDEO | Fitzelova reakce na Limberského v čase od 6:45

Fitzelův výrok také mimo jiné naznačuje, jakou zpětnou vazbu asi Limberský v této kauze dostává od svých šéfů – ať už těch plzeňských, nebo reprezentačních. „Nějak to teď, Davide, ustojíme: ono to přece vyšumí. Hlavně se zase soustřeď na fotbal a starosti nech v kabině.“

Fanoušci už si zvykli, že informace o korupci v tuzemském fotbalovém prostředí řada aktérů odbývá mávnutím ruky s tím, že „fotbal je přece odrazem celé společnosti.“

Je to naprosto pokroucená zkratka, která říká: „Když se korupční jednání rozlézá ve všech patrech společnosti, co byste, vy bláhoví snílci, chtěli od fotbalu?“ Nyní mají lidé sklapnout, protože podle Fitzela pravděpodobně také někdy řešili „problém podobného rázu“ jako Limberský.

Manažer Fitzel by ale byl překvapen, kolik lidí by s čistým svědomím ten šutr hodit mohlo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud