Adam Sušovský
4. prosince 2015 • 23:08

Hradec a hokej v dubnu? Kýhos musí probudit sebevědomí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před měsícem se spekulovalo o tom, že by Vladimír Kýhos mohl zvedat trápící se Třinec, ten nakonec bude ještě litovat. Svérázný trenér dostal nabídku jen z Hradce Králové a bez váhání ji přijal. Nastartovat tým, jenž začal sezonu dobře, ale poslední měsíc kráčel od porážky k porážce, to pro něj byla výzva.



A pro samotný tým skvělý impuls. V pátek se to ukázalo. Že je v týmu moc hráčů toužících po vůdcovské roli, kterou si pak mezi sebou navzájem závidí? Ale jděte. Takový problém je proto tohoto kouče, který vždy sázel na upřímnost a naprosto přímé jednání z očí do očí, maličkost.

V Hradci Králové za sebou mají divoký týden. Změna trenéra nebyla jediným fénem, který měl tým probudit. Vedení klubu po debatě s klíčovými hráči zatřáslo taky s jinými pořádky. Jiří Šimánek přišel o kapitánské céčko a novým lídrem kabiny se stal René Vydarený.

SESTŘIH: 25. kolo extraligy, HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield HK 1:2
Video se připravuje ...

V pátek v Karlových Varech vyjel na led úplně jiný Mountfield. Chuť zvítězit, urvat za každou cenu tři body, šla na hráčích vidět od prvních sekund zápasu. Tenhle tým působil jako skvělá parta, což je skvělým odrazovým můstkem do další práce. Bez ohledu na to, jak utrápené vítězství se z toho rodilo. Až 25 vteřin před koncem zápasu ho zařídil šťastnou trefou Jaroslav Kudrna – 2:1.

Hradec Karlovy Vary od začátku přehrával, zároveň však místy kupil velké chyby v obraně, které by schopnější soupeř trestal tvrději. Tím zásadním problémem však zase byla příšerná produktivita. Jen v první třetině Mountfield vyslal na bránu soupeře 20 střel, ujala se jediná a to ještě po nešťastné teči karlovarského Huny za záda vlastního gólmana.

Góly ale přijdou. Sílu Hradec má, hokej hrát umí, ten největší problém teď tkví v sebevědomí, které bude muset Kýhos rychle nastartovat. Až se mu to povede a přijde na řadu i změna herního stylu, který je na jeho vkus až moc defenzivní, může být z Hradce ještě letos velmi úspěšný tým. Rozhodně jeden z těch, který hokej bude hrát i v dubnu. Tak jak si přeje vedení klubu hladové po medaili.

Zleva brankář Hradce Ondřej Kacetl, karlovarský útočník Tomáš Bulík a obránce René Vydarený
Zleva brankář Hradce Ondřej Kacetl, karlovarský útočník Tomáš Bulík a obránce René Vydarený

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud