Adam Sušovský
14. ledna 2016 • 12:46

Nejasností bylo až moc. Trest za napadení sudího je namístě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžký otřes mozku, pohmožděný krk, problémy s příjmem potravy. Následky zranění rozhodčího Patrika Vokřála jsou vážné stejně jako obvinění, která se snesla na hlavu Martina Tondra z úst očitých svědků zápasu. Vysoký trest na základě jejich výpovědí je zcela na místě.



Tondr se brání. I po vynesení rozsudku komise si dál stojí za svou verzí. Říká, že k zásahu rozhodčího došlo nevinně. Že v boji o kotouč s protihráčem vylétly jejich hole vzhůru a rozhodčí jel kolem.

Ne. Tohle nesedí. Nejasností je až moc. Obrací se proti němu. Při pohledu na video je zřejmé, že se o puk určitě nebojovalo. Stejně tak mi trošku vrtá hlavou, jak může pohyb při nadzvedávání soupeřovy hole (uvažuju tak, od země nahoru) vážně zranit zrovna krk rozhodčího (tady bych spíš čekal pohyb vodorovný, tedy máchnutí holí jako šavlí).

Taky svědci viděli úmyslný zásah holí. Sice se neshodli na tom, zda šel hráč Jablonce ve frustraci po protihráči, nebo přímo arbitrovi, jenže to je naprosto bezpředmětné. Hráč prostě v afektu podle všeho útočil. A nesmí.

I když neexistuje přímý důkaz (videozáznam), je vysoký patnáctiměsíční trest adekvátní. Tondr se proti němu může odvolat. Že to neudělal rovnou, možná taky něco dokazuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud