Adam Sušovský
29. března 2016 • 10:04

Favorit baráže neexistuje. Rozdíly mezi kluby maže strach

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby ve sportu vždycky platily papírové předpoklady, sázkové kanceláře by na dva vítěze baráže o extraligu ani nemusely vypisovat kurzy. Jenže takhle to nefunguje a kor v zápasech, kde jde týmům o mnohem víc než ligový titul. Slavia s Jihlavou sice nemají tak silné kádry jako jejich extraligoví soupeři, ale žene je euforie i vědomí, že nemají co ztratit.



To úplně bohatě stačí k tomu, aby se všechny rozdíly smazaly. Jen si vezměte takový Litvínov. Loni přesně touhle dobou prožíval mistrovskou jízdu. Že dopadne tahle sezona takhle katastrofálně, to nikdo nečekal. Tým, který byl zvyklý vyhrávat, je úplně na dně.

O tom, že bude hrát baráž, se Verva definitivně dozvěděla teprve v pátek. V klíčových bojích o extraligovou existenci jí navíc bude chybět nejlepší hráč a střelec – Viktor Hübl. Proto si klidně troufám říct, že je Litvínov v té nejhorší pozici. Baráž dnes rozehraje doma proti Slavii.

Herně a výsledkově na tom Karlovy Vary nejsou líp. Od porážky k porážce Energie kráčí od začátku sezony, nefungovaly ani výměny trenérů. Na rozdíl od Litvínova ale v lázeňském městě s baráží všichni počítali už nějakou tu dobu. Jestli mají Vary v něčem alespoň minimální výhodu, na prolínací soutěž se mohly připravit dlouho dopředu.

Strach i nervozita obou nyní ještě extraligových týmů jsou na místě. Pokud tomu jejich hráči podlehnou, bude zle. Dnes vypukne velké drama, těšme se. Od Olomouce, která si před dvěma lety šla baráž v podstatě jen zkusit, tehdy postup taky nikdo nečekal. I teď se může stát cokoliv.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud