Adam Sušovský
9. srpna 2016 • 17:38

Insolvence pro Slavii konec znamenat nemusí. Objeví se za rok v EBEL?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostat se do insolvence ještě nemusí znamenat definitivní konec. V minulosti se ve stejné krizové situaci ocitly mnohem slavnější kluby. Třeba Buffalo nebo Pittsburgh. Oba ale hrály (a dodnes hrají) NHL, měly moderní arénu a především perspektivu milionových zisků.



Slavia nic z toho nemá a nikdy mít nebude. Pro české firmy jsou desítky milionů za sponzorství týmu v první lize vyhozené peníze. Lákavá není Slavia (a vlastně žádný jiný klub v Česku) ani pro nejen čínské investory. Vždyť i případný postup do extraligy pro ně v konečném součtu neznamená nic jiného, než ještě více vyhozených milionů, které se stěží vrátí.

Ať už to fanoušci pochopit chtějí, nebo ne, vlastnictví hokejového klubu v Česku majitelům kromě emocí nic jiného nepřináší. Dokud bude mecenáše hokej bavit, bude se hrát. Až je utrácení omrzí, bude konec. Svým způsobem je překvapení, že se do krachu po hlavě řítí až teď Slavia.

Situace v Edenu je ale v něčem nečitelná. Přinejmenším je velice zvláštní, že valná hromada má nastálou situaci řešit až v den startu ligy, stejně jako fakt, že se tým normálně připravuje na novou sezonu. Vše nahrává spíše tomu, že krizový plán existuje. Jen už u toho jako většinový majitel možná nebude Vladimír Pitter. Jaká je tedy budoucnost Slavie? Už delší dobu se spekuluje, že by klub mohl napřesrok zamířit do EBEL a nahnat do Prahy sponzory se zájmy v Rakousku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud