Adam Sušovský
11. srpna 2016 • 20:33

Krutý den pro Růžičku: U soudu tahá od začátku za kratší konec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soud s Vladimírem Růžičkou začal. Bývalý trenér reprezentace odmítl, že by byl vinný ze zpronevěry a jednací síň opustil. Pak začal tiátr. Ze strachu odmítl vypovídat muž, který půl milionovou transakci mezi trenérem a otcem hokejisty Miroslavem Palaščákem organizoval, sám Palaščák pro změnu nedorazil vůbec. Zbylí svědci verzi Růžičky o sponzorském daru shodně bořili. Ostře sledovaný soudní proces pro hokejovou legendu nezačal dobře.



Jiří Mouček nemusel vypovídat. O tom, jak to opravdu bylo mezi Vladimírem Růžičkou a Miroslavem Palaščákem totiž ví tolik, že kdyby se rozpovídal, sám by mohl být stíhán.

Stejně se zkusil z náporu nepříjemných otázek soudce vymanit i Tomáš Kotouč, muž, který se za Růžičku postavil, když aféra vypukla. V médiích měl jeden z bývalých funkcionářů klubu prohlásit, že mu o nich Růžička řekl.

Teď vypovídat nechtěl. S argumentem případného stíhání své osoby ale neuspěl, a byť se mu to očividně příčilo a čas od času zoufale pokukoval po Růžičkových advokátech, povídat nakonec musel. Řekl, že mu Růžička o nějakých penězích řekl, ale jak to dopadlo, na to si fakt nevzpomíná.

Zbylí bývalí členové představenstva Slavie se už na všem shodli: O sponzorském příspěvku neslyšeli, Vladimír Růžička sám podepisovat smlouvy ani nemohl a Miroslava Palaščáka vůbec nikdo neznal. A pan Mouček? Zvláštní osoba. Kolem Růžičky se pořád motal, ale pro Slavii nikdy nepracoval, říkali.

Trenér má za sebou jen část boje o očistu svého jména, ale kdo ve čtvrtek odcházel z jednací síně, nemohl se ubránit dojmu, že ho nemůže nikdy vyhrát. Růžička v tomhle zápase tahá od začátku za kratší konec.

Pokud jeho zástupci nepřijdou urychleně s novými protiargumenty a on bude nakonec odsouzený, ve vězení asi neskončí. Za normálních okolností by dostal podmínku, možná peněžitou pokutu. Ale pozor, když se šikovně ohnou paragrafy, visí tady teoreticky ještě jedna hrozba - tou je zákaz činnosti. A takový zákaz působení v hokeji, to by byla rána!

Pokračování zápasu, ve kterém zatím padají góly jen do branky olympijského vítěze, je na programu 27. září. Vypovídat budou další svědci. Dnes omluvení lidé z bývalého vedení Slavie Jiří Poletín a Tomáš Rosen, pak i klubová účetní Dana Soldánová.

A možná Miroslav Palaščák. Pokud se pan uráčí přijít. Na dnešní jednání byl totiž podnikatel podle soudce předvolán, i tak však bez omluvy nedorazil.

Vladimír Růžička se od přítelkyně Marie nehnul
Vladimír Růžička se od přítelkyně Marie nehnul

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud