Adam Sušovský
7. září 2016 • 07:53

Boj dvou světů. V pátek začíná extraliga, pozornost patří Světovému poháru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa, Sparta, Liberec, Třinec… Všichni už si dělají zálusk, jak zaútočit na mistrovský titul. Dva dny před startem extraligy je ale hlavním tématem hokejového dění v Česku něco úplně jiného. Světový pohár. Nejvyšší soutěž na prahu nové sezony marně bojuje o pozornost. I tak je to ze strany klubů rozumný krok. Jen ať se v pátek hraje, žádné ústupky. Stadiony budou plné.



Jestli ne úplně poprvé, rozhodně je to po hodně dlouhé době, kdy nejvyšší česká soutěž bojuje o pozornost s českou reprezentací. Upřímně? Zatím na plné čáře prohrává. Média jsou plné zpráv o přípravách českého týmu, co se týden před začátkem extraligy děje v jejím zákulisí jde na rozdíl od jiných let úplně stranou.

Nejvyšší česká soutěž se rozehraje v pátek s novými pravidly, hodně sexy bude třeba prodloužení tři na tři. Kometa přivedla pět posil z KHL a postavila supertým, který touží vyhrávat. Sparta v létě vyměnila trenéra a chce titul, který by za své investované miliony rádi potěžkali nad hlavou i v Třinci. Sebevědomí dřímá v Hradci Králové nebo Mladé Boleslavi. Zkrátka se je na co těšit, bude to super zábava.

Hlavním tématem těchto dní ale není nic z toho. Český hokej řeší, kdo v sestavě reprezentace nahradí Davida Krejčího , proč do Toronta nejede Jiří Hudler . Extralize to tak trochu škodí. I proto se našlo dost lidí, kteří se pozastavují nad tím, že se za takových okolností vůbec hraje. Že si termínově nedala pauzu. Já upřímně nevidím jediný důvod, proč by se hrát neměla. Rozhodnutí klubů je správné.

Mluvíme tady o totálně rozdílných hokejových světech. Extraliga má na Světovém poháru přesně tři zástupce. Trenéra Sparty Jiřího Kalouse, video kouče Třince Denise Havla a kustoda Komety Brno Petra Ondráčka.

Při vší úctě, ani jeden není takovou hvězdou, aby se na ní muselo čekat. I bez nich budou od pátku hokejové arény v Česku plné, fanoušci si cestu na tribuny najdou. Byť se na nich už teď v září valí víc hokeje, než jsou zvyklí.

Mimochodem mohou být úplně v klidu, se zápasy českého týmu se extraligový program nekryje vůbec. A i kdyby česká reprezentace v Torontu senzačně postoupila do semifinále (hraje se v neděli), hokejoví diváci o něj nepřijdou. Ten den se hraje v Česku jediný zápas, a to Karlovy Vary - Brno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud