Adam Sušovský
5. října 2016 • 08:02

Liga mistrů v Praze: Nedůstojná nuda. Co si více vážit diváků?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kärpät Oulu je sedminásobný finský šampion, absolutní TOP evropský klub. Atraktivnějšího soupeře si Sparta jen těžko mohla přát. S nadsázkou řečeno je to podobné, jakoby u sebe vítala fotbalovou Barcelonu nebo Bayern Mnichov. Jen s jedním obrovsky zásadním rozdílem: lidem je to úplně jedno. Na první kolo play off hokejové Ligy mistrů jich do O2 areny přišlo 2 288... Jak nedůstojné!



Na Spartě už dopředu moc dobře věděli, že tenhle zápas (1:1, odveta se hraje za týden ve Finsku) skončí průšvihem, že lidé nebudou moct přijít. Hrát v Praze ve všední den hokej v 17:30 je stejně hloupé, jako byste ho hráli ve tři odpoledne. Nic proti tomu dělat nešlo. Takhle to chtěla televize, takže byly tribuny prázdné.

Pozor. Netvrdím, že by byla hala plná, kdyby se hrálo o dvě hodiny později. Ale i tisícovka dvě navíc by v tuhle chvíli byly výhrou. Evropská soutěž s tříletou tradicí nabízí super hokej, jen to neumí prodat.

Komorní atmosféra proměnila i včerejší svižný a dramatický zápas v naprosto nedůstojnou nudu. Neumím si představit, že fanoušek opouštěl O2 arenu a spěchal svým přátelům líčit, jak dobře se bavil. Zážitek z hokejového zápasu nedělá samotný pohled na led, ale celá atmosféra okolo.

Chce-li Liga mistrů, aby jí někdy fanoušci brali vážně, musí i ona brát vážně je. Hrát zápasy v časech, kdy jsou ještě lidé ještě v práci, si nedovolí žádná vyspělá soutěž na světě. A už vůbec ne ta, která o jejich přízeň teprve bojuje.

Hokejová Liga mistrů netáhne. Sparta hrála před prázdnou halou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud