Adam Sušovský
18. října 2016 • 20:45

Léčba šokem nezabrala. Plzeň potřebuje větší pecku, Straka musí začít trejdovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně Vítkovice neuhrály s Plzní ani bod, dokonce dostaly nařezáno devítigólovým přídělem. Byl to pro ně jeden z těch soupeřů, proti kterému fakt nechcete hrát. Letos by takových potřebovaly více. Plzeň: to jsou v nové sezoně body zdarma. Žádný jiný tým v soutěži nepůsobí tak odevzdaně. Dokonce ani Karlovy Vary. Majitel Martin Straka chtěl vyburcovat tým vlastní přítomností na střídačce, nestačilo to a už není na co čekat. Bez hráčských výměn to nepůjde.



Chaos. Zmar. Co k tomu víc říct? Takhle odpovídali trenéři Plzně po dalším trapném výkonu. Posledně hráčům vyčítali nasazení, teď zase sílu v soubojích. Výkonnostně se tým od nedělního výplachu od Sparty neposunul nikam, naopak spadl do ještě větší krize.

Prohra 1:4 ve Vítkovicích byla naprosto jednoznačná. Výsledkově mohla být klidně výrazně větší. A tak zůstává v tabulce předposlední. Horší už jsou i Karlovy Vary, jenže i ty teď dokážou soupeře potrápit víc. Zatímco ve Varech body nesbírají kvůli kvalitě kádru, v Plzni kvůli jeho stavu.

Vítkovice - Plzeň: Dvojité vyloučení Plzně ve vlastní přesilovce
Video se připravuje ...

Když brankář předvede parádní zákroky a pak pustí dva laciné góly mezi betony, elitní útočníci selžou v šancích, jaké jinak proměňují i poslepu, nebo tým dvěma fauly během pár sekund obrátí vlastní přesilovku v početní nevýhodu, nemáte na body šanci. Naopak jdete herně ještě více dolů.

Takhle to vypadalo v úterý v Ostravě. Plzeň je totálně na dně. Bezradnost level deset. Hráči přestávají věřit v sami sebe, jsou z toho nervózní. Jinak by takové chyby nedělali. Bez nich ve Vítkovicích možná i vyhráli. Kdo ví.

Majitel klubu Martin Straka sesadil z funkce trenéra vlastního bratra, sám se postavil na střídačku. Hráče na tréninku dořval a vyhecoval, úplně zpřeházel formace, na tribunu výstražně posadil Koreise s Yellow Hornem a chtěl začít nanovo. Vsadil na léčbu šokem. Ta nezabrala.

Takhle kabina totiž potřebuje ke vzkříšení ještě větší pecku. Chce-li Plzeň myslet na play off,, musí sáhnout k hráčským výměnám. Teď už není na co čekat.

Noví trenéři Plzně štěstí nepřinesli
Noví trenéři Plzně štěstí nepřinesli

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud