Adam Sušovský
19. února 2017 • 22:00

Pöpperleho zkrat jde před disciplinárku. Kdy jindy čekat exemplární trest, když ne teď?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta roznesla Brno 4:0, pikantní šlágr sledovalo téměř dvanáct tisíc diváků. Pražané v bitvě dvou gigantů jasně dominovali, tohle byla doslova demonstrace síly. Bohužel ne hlavní téma večera. Řešil se Tomáš Pöpperle a jeho nevídaný zkrat. Za drsný útok holí proti hlavě Leoše Čermáka dostal trest do konce zápasu, v pondělí půjde na disciplinární komisi. Ta musí udělit exemplární trest, protože žádný jiný neobhájí. Pokud její šéf Karel Holý nevyměkne, přišla Sparta pro začátek play off o brankářskou jedničku.



Tomáš Pöpperle na jednu stranu zaslouží obdiv. Zatímco jiní by utekli zadními dveřmi kabiny s pytlem přes hlavu, on po zápase předstoupil před veřejnost. Omluvil se do kamer televize i hordě píšících novinářů, podstoupil ten lynč. Svůj zkrat považoval za stupidní, drsný útok na Leoše Čermáka ho mrzel. Jenže tím všechny polehčující okolnosti končí.

Jen těžko může čekat, že mu upřímná omluva u disciplinární komise nějak pomůže. Pokud zvítězí zdravý rozum, bude gólman Sparty konec základní části i začátek čtvrtfinále sledovat z tribuny. Jeho útok na brněnského provokatéra byl za hranou, je neomluvitelný a musí být tvrdě potrestán.

Podle disciplinárního řádu může Pöpperle dostat za bodnutí koncem hole trest na jeden až čtyři zápasy. V případě že Holý a spol. vyhodnotí zákrok za závažný, může udělit stop až na deset zápasů. Existuje mnoho důvodů, proč by měli jednat exemplárně. A jeden naprosto logický dotaz: Kdy jindy, když ne teď?

Útočit koncem hole a vší silou do oblasti hlavy a krku protihráče? Tohle byl fakt úlet.

Pokud Karel Holý (šéf komise) „vyměkne“ a dá brankáři trest jen tak, aby se neřeklo, jen těžko svůj verdikt rozumně vysvětlí. Taky mu bude každý omývat o hlavu jeho sparťanskou minulost. V tomhle případě bude pod enormním tlakem médií, hokejové veřejnosti.

Ale mnohem důležitá je jiná věc: Nešlo o žádnou souhru náhod, které by vyplynuly z rychlosti hry, jako jiné střety s vážnějšími zdravotními následky a pětizápasovými distanci. Pöpperle sice jednal v afektu, ale vědomě. Chtěl soupeře trefit, ten měl obrovské štěstí, že mířil pár centimetrů vedle.

Teď za to Pöpperle musí pykat. Bohužel pro Spartu. Té totiž hrozí, že pro začátek play off nebude mít k dispozici svou brankářskou jedničku. A to je malér…

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 17:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:0
ONLINE
19. února
17:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 03:55. Pech, 12:22. Pech, 45:59. Forman, 50:54. Klimek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pöpperle (37. F. Novotný) – Mikuš, Gernát, Kalina, Piskáček, Nedomlel, Eminger, Barinka – Řepík, J. Hlinka, Klimek – Ihnačák, Smejkal, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Cingel, Uher.

Hosté: Vejmelka (Čiliak) – Trška, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Erat, Hruška, M. Kvapil – H. Zohorna, Čermák, J. Káňa – V. Němec, Nečas, Brabenec – Vondráček, Dočekal, Haščák.

Rozhodčí

Hejduk, Bulanov – Špůr, Lhotský.

Stadion

O2 arena

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud