Adam Sušovský
8. března 2017 • 18:06

Kubalíkovy góly chybí. Plzeň ale nemůže spoléhat jen na něj

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devětadvacet branek měla být záruka toho, že na něj bude spoleh. Dominik Kubalík, střelecký démon extraligy, měl být klíčovým mužem série. V ní zatím nedal jediný gól a Plzeň prohrává s Vítkovicemi 0:2 na zápasy. Bylo by ale laciné svádět vinu na mladého útočníka, vzít za to musí i jiní. Plzeň má před odvetami hodně co měnit. Když to dokáže, konec sezony ještě nemusí přijít tak rychle.



Zatím je to jako přes kopírák. Dominik Kubalík je zakončovatelem všech přesilovkových akcí Plzně, ale v předkole s Vítkovicemi to dopadlo pokaždé stejně. Křižnou přihrávku dokázal z jedničky napálit na branku a ani se nedá říct, že by mířil špatně. Jenže gólman Patrik Bartošák byl vždy na místě včas, zatím je on hrdinou série. Stačil přitom zlomek vteřiny, nebo pár centimetrů, aby to bylo jinak.

Kubalík – s 29 góly suverénně nejlepší střelec základní části – má zatím smůlu. Výše popsané gólovky si ve dvou dosavadních zápasech vytvořil tři. Kdyby se ujala jen jedna jediná, nemuseli jsme se bavit o tom, že má Plzeň hlavu na špalku a dělí jí jen jedna prohra od konce sezony.

Jenže to jsou jen kdyby.

Góly opory útoku týmu chybí, on sám vzal prohru v prvním zápase tak trochu na sebe. Ale bylo by laciné svádět vše jen na něj. Tím spíš, když je Kubalík navzdory půstu dál jedním z nejlepších hráčů série a pořád může být ten, kdo další její zápasy rozhodne.

Je jen otázka času, kdy puk z jeho hole propadne do sítě. Jenže ten teď Plzeň nemá, a proto nemůže spoléhat jen na něj. Nemůže čekat, že přijde na led a zlomí to jeden jediný hráč. Musí za to vzít i jiní.

Vítkovičtí vstřelili gól na 1:2 v oslabení. Ještě před tím však vysekli hokejku Dominiku Kubalíkovi
Vítkovičtí vstřelili gól na 1:2 v oslabení. Ještě před tím však vysekli hokejku Dominiku Kubalíkovi

Vždycky se říkalo, že jsou Plzeňští rvaví jako psi, a to nejen kvůli Ryanu Hollwegovi , který loni vydeptal ve čtvrtfinále Olomouc a pak dlouho mučil Spartu tím, jak se soupeřům dokázal dostat pod kůži. Letos Plzni chybí a spolu s ním se ze hry Západočechů vytratil i důraz, žádný jiný hráč ho nedokázal nahradit. Vnést na led drzost, jakou na druhé straně s obrovským zápalem předvádí třeba David Květoň.

Spíš než jako draví psi tak tým působí jako nevinné štěňátko. Jakoby kabina pořád nepřepla do módu play off. Nerozdává rány, spíše je přijímá. První třetinu v Ostravě Plzeňští začali laxně, stálo je to celý zápas. V odvetě to bylo lepší, pocit křivdy a jeden neodpískaný faul na Kubalíka tým zlomil. Další prohra.

„Po nějakých věcech, co se stalo, se zápas otočil. Já věřím, že sil máme pořád dost. Musíme hrát co nejvíc v jejich pásmu, nijak si to nekomplikovat u sebe. Chceme hrát bojovný a důrazný hokej, který bude mít veškeré parametry play off,“ řekl útočník Tomáš Svoboda před prvním ze zápasů o všechno.

Když se jeho slova naplní, nemusí konec sezony přijít tak brzo. Tím spíš, že se bude hrát v Plzni. V atmosféře, do které žádný soupeř nejezdí rád. Toho teď musí Škodovka využít, začít Vítkovice deptat, dostat je do úzkých. Když ne, zahraje si hokej zase až v září…

Vítkovice - Plzeň: Kubalík přišel o hokejku a domácí vstřelili gól na 1:2
Video se připravuje ...

Vítkovice - Plzeň: Kubalík znovu v šanci! Na Bartošáka nevyzrál
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud