František Suchan
6. května 2012 • 20:22

Spasí reprezentaci posily z NHL? Tým musí zabrat sám

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polák, Sobotka, Erat… Nebo snad Voráček? Židlický? Eliáš? Kdo může přijet, kdo bude moct přijet? Koho bychom chtěli? S kým si voláme? Možné posily z NHL, z druhého kola Stanley Cupu, to je jedno z hlavních témat kolem českého týmu po dvou zápasech na mistrovství světa. Skoro jako by případná výpomoc ze zámoří měla spasit celou reprezentaci. Tak to ale není a nebude.



Dorazí utahaní, pomlácení. Když už tedy dorazí… Možná přidají trochu potřebného důrazu, možná budou chvíli ještě plní adrenalinu ze špičkových soubojů o hokejový grál. Ale díru do světa tu sami o sobě neudělají. To od uvažovaných posil z NHL nečekejte.

Kouč Alois Hadamczik jim zatím drží tři místa na soupisce. Čeká, kdo první půjde z kola ven, aby mu mohla na telefonu přistát zpráva s povolávacím rozkazem.

Polák, Erat, Voráček, to jsou trenérovy nejžádanější artikly. Přínosem by byli, což o to. Každý jeden z nich, třeba i všichni najednou.

Zároveň ale taky budou chvíli plavat na obřím hřišti v Globen Areně. Budou se muset vyrovnat s mnohahodinovým časovým posunem i úplně jinou atmosférou zápasů a odlišným stylem hokeje. Dostanou třeba odlišnou roli, než mají v klubu…

Takže počkat na ně? Budiž. Na jednoho, na dva OK. A citlivě je pak instalovat do sestavy aby vyztužili bolavá místa.

Ale rozhodně nepředpokládejte, že v nejbližších dnech najednou sedne na letadlo směr Stockholm kompletní pětka nadpozemských kouzelníků a totálně přeorá zatím zvláštně unyle působící národní tým. Tak to nebude v žádném případě.

Češi mají na turnaji mužstvo, které má možnosti udělat dobrý výsledek. Je tu úžasně šikovné duo Krejčí-Hemský, nezdolný tahoun Plekanec, válečník Michálek a spousta ozkoušených a kvalitních hráčů.

Je jen na nich, jestli v sobě najdou správný rytmus, kterým předčí konkurenci.

Není třeba toužebně očekávat posily z NHL. Je třeba ladit detaily tak, aby správně fungoval současný – zatím poněkud skřípající – soubor…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud