František Suchan
27. března 2015 • 11:26

Litvínov má retro kulisy, hokej hraje ovšem moderní a atraktivní

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otázka zní: chcete pochopit základy úspěšného hokeje? Sledujte Litvínov. Tým, v jehož hře najdete všechno, co se požaduje od moderního mužstva mířícího na vrchol. V retro kulisách šedesát let starého zimáku ukazují Ručinský a jeho kumpáni, jak na to.



Hrají atraktivně i účelně, mají skvělou fyzičku a čiší z nich chuť něco předvést. K tomu přidávají potřebné drobnosti. Kdo má puk na střelu, pálí. Když je potřeba přihrát, v pohybu se nabízí dva až tři kolegové.

Na rotace v rohu – nikoliv samoúčelné, ale takové, z nichž hrozí nebezpečí – by si tady mohli zažádat patent. Při oslabení střídají, jakmile to je možné, třeba po pěti vteřinách.

Verváci hrabou oběma směry, v soubojích jsou nad věcí, nenahlodají je vlastní chyby, ani soupeř, zároveň se ale neštítí někoho proplesknout. Snad po každé protivníkově akci se před Francouzem seřadí val tří hráčů a odráží jakékoliv pokusy o gólmanovo rozhození… Když už jim něco nejde a upustí od své hry, během pár minut se zase srovnají. Dokážou vydržet trpěliví, počkat si na šanci, protože vědí, že ta z jejich hry vyplyne. A mají schopnosti ji využít. Tohle je onen přínos trenérů Rulíka s Hořavou, jímž se tu všichni zaklínají. Takhle vypadá mužstvo, které má talent i pokoru, dobré lídry a je vedené správným směrem. Ovšem pozor, i Kometa včera naznačila, co ji dělá skvělým týmem: Přímočarost, sebedůvěra i síla. Potvrdilo se, že tohle bude úžasná série.

Kdyby přesně jako včerejší vypadalo i šest příštích zápasů, nebylo by se čemu divit. A kdyby do finále prošla nejtěsnějším rozdílem Verva, dávalo by to smysl.

SESTŘIH: 1. semifinále play off, Litvínov - Kometa Brno 3:2
Video se připravuje ...
Smolař Hanzlík. Vlastním gólem daroval Litvínovu první výhru
Video se připravuje ...
Koreisův teror. Ručinský se neudržel a útočníkovi Komety napohlavkoval
Video se připravuje ...
Hromadná bitka. Trest za hrubost vyfasovali Sklenička a Čermák
Video se připravuje ...
Láhev letěla do vzduchu. Káňa nádhernou šibenicí snížil náskok Litvínova
Video se připravuje ...
Mela před brankou Litvínova. Trávníček krotil opovážlivce Koreise
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud