František Suchan
15. června 2015 • 11:23

Juniorská extraliga zase ztrácí na kvalitě. Krok, který postrádá smysl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argumenty, proč jste něco změnili, najdete vždycky. Nacházejí je i lidé zodpovědní za to, že juniorská extraliga bude mít zase o nějakých padesát míst ročně pro hráče víc. V zemi, z níž ti nejlepší mládežníci pořád mizí do světa za mnohem kvalitnějšími soutěžemi svých vrstevníků, a ti, kteří se rozhodli zůstat, tak učinili jen za příslib místa mezi dospělými.



Odstřihnutí první ligy je podraz a opětovné rozšíření počtu účastníků nesmyslný krok zpátky. Že se momentálně hodí zrovna klubu se statutem Akademie, kde to už dva roky vedou od desíti k pěti, je taky dost zvláštní, byť se opět najdou i logické důvody, proč tomu má být zrovna takhle.

Ovšem ti, kdo obhajují neměnné propojení seniorská extraliga – juniorská extraliga, dávají najevo, že jim jde víc o to být viděn mezi pochybně vytvořenou elitou, než vychovávat co nejlepší hráče. Vždyť co je lepší? Soutěž s tolika účastníky, na které jednoduše nemáme dost dobrých hokejistů, nebo úzká liga třeba dvanácti klubů, kde budou hrát ti opravdu špičkoví, a pod ní další, o stupeň „horší“ ale zrovna tak našlapaná soutěž plná zdravé konkurence, obě provázané možností sestupu i cesty vzhůru? Ne, to nevypadá dobře ve vizitce. A co si myslí „ti dole“, to už je úplně jedno…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud