Hynek Preisler
30. ledna 2015 • 21:12

Černý pátek pro Bílé Tygry. Čadův odchod je těžký direkt

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec slibně rozjel nový rok a vypadalo to, že nakonec přeci jen zamíří do elitní šestky, když bodovali v šesti zápasech v řadě. Jenže během posledních čtrnácti dnů se jeho sen o play off rozpadá jako pověstný domeček z karet.



Se Zlínem v přímé bitvě o předkolo play off prohrál 0:1, popáté za sebou a umístění v desítce se mu hodně vzdálilo. Jenže ztracené tři body, byť mimořádně důležité, jdou tentokrát stranou.

Mnohem závažnější ztrátu utrpěli Severočeši už před samotným zápasem. V pátek přišli o zkušeného trenéra Rostislava Čadu, který z funkce odstoupil v den zápasu kvůli vážným zdravotním potížím. Definittivní verdikt se hráči dozvěděli až po samotném zápase. Trenérovi na dálku přeji pevné zdraví. Jsou chvíle, kdy jsou body naprosto nepodstatné...

Pro Bílé Tygry topící se nyní již v závažné krizi je to opravdu těžký direkt, který přišel v tu nejméně vhodnou dobu. Nyní musí nouzově najít náhradního kouče, což není v této fázi sezony vůbec záviděníhodná situace. Přitom pro klub Petra Syrovátka je to v této sezoně už druhá podobná rána. V říjnu přišel ze závažných rodinných důvodů o svého nejlepšího obránce Martina Škoulu.

Přitom v této sezoně bílé šelmy nutně potřebovaly po dvou nepovedených sezonách uspět. Do konce základní části ještě zbývá devět kol, ve kterých se samozřejmě může stát ještě hodně věcí, ale play off v Liberci letos opět nyní vypadá jako sci-fi. Jako by byl klub z Podještědu v posledních letech zakletý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud