Hynek Preisler
25. dubna 2015 • 20:38

Ať Beránek ve Slavii zůstane. Nový kouč stejně za měsíc nic nezmění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Slavia v Jablonci prohraje, trenér Miroslav Beránek v roli hlavního kouče skončí, zněly jasně zprávy deníku Sport. „Sešívaní“ na severu Čech skutečně padli, byla by však škoda, pokud by byl trenér pět kol před koncem soutěže opravdu odvolán.



Proč? Samozřejmě, nejsou výsledky, jenže Škoda a spol. na jaře notně potrápili první tři celky Synot ligy. Spartu, Plzeň a naposledy i Jablonec, jemuž byli především v prvním poločase více než vyrovnaným soupeřem. To je pádný argument.

Slavii navíc díky remíze 2:2 Českých Budějovic s Hradcem Králové stále zůstal náskok na sestupové příčky šest bodů. To je slušná porce na to, aby její vedení zůstalo v klidu a na posledních pět kol neměnilo trenéra. Pověstný impuls nepotřebují, nový stejně za měsíc nic nezmění.

Když hráči z Edenu v prvním jarním kole deklasovali Liberec na jeho hřišti 3:1, začali pošilhávat po pátém místě ligy, napsal jsem tu, že by byla Škoda (slávistický útočník dal U Nisy hattrick) výhru přeceňovat (VÍCE ZDE>>>), neboť Liberec zahrál v obraně opravdu katastrofálně. Vzpomněl jsem tehdy i skvělý start Pražanů do soutěže na podzim, po kterém přišlo vystřízlivění.

Nyní je v podobné situaci a kdyby záleželo na mně, Beránka bych na posledních pět kol rozhodně nechal. Angažovat jiného kouče může případně až po konci sezony. Poté, kdy si pořádně analyzuje, kde je v Edenu chyba. A zda vůbec zjistí, že je na straně trenéra.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Slavia 2:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud