Hynek Preisler
24. července 2015 • 05:00

Jablonec už favority dohnal. Galácticos budou hrát o titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tomu téměř přesně rok, co jsem zde psal blog o ambicích Jablonce. Před 52 týdny jsem po 2. kole, kdy Jablonec padl v Plzni 1:3 a téměř ve všem za svým soupeřem zaostával, tvrdil, že nově složený tým potřebuje ještě nějaký čas na sehrání, ale že jsem si jistý, že nebude za Plzní zaostávat nakonec o tolik, jako tomu bylo na hřišti ve 2. kole. 



Tomáš Hübschman a spol. nakonec zůstali za mistrovskou Plzní o osm bodů. Avšak skončili třetí, jen tři body za Spartou a s největším počtem bodů ve své prvoligové historii (64).

Letos tvrdím, že Jablonec již bude bojovat přímo o titul. Na 99 procent. Proč si to myslím?

Za prvé Jablonec parádně posílil v útoku, kde v minulé sezoně nejvíce klopýtal. Přesto nasázel po Plzni nejvíce branek. Celkem 58. O jednu více než stříbrná Sparta. Klidně si troufám říci, že s Tomášem Wágnerem a Stanislavem Teclem tento počet v nadcházející sezoně překoná a prvně jmenovaného tipuji na nejlepšího střelce ligy, vydrží-li mu zdraví. Vzpomenu-li znovu minulou sezonu a například bezbrankovou remízu s Českými Budějovicemi (8. kolo) či Spartou (20. kolo), odvážím se také tvrdit, že s nimi v sestavě by oba zápasy vyhrál.

Za druhé tým je už druhý rok spolu. Je sehraný, hráči mají zažité automatismy, Novák s Pospíšilem spolu mohou hrát pomalu poslepu.

Za třetí, tým bude po minulé sezoně mnohem sebevědomější, což může být samozřejmě dvojsečné, jenže v tom má další velký trumf - Tomáše Hübschmana. Tím dalším je nepochybně zkušený kouč Jaroslav Šilhavý.

Za čtvrté je pravděpodobnější účast Sparty s Plzní v základních skupinách evropských pohárů, než je tomu u Jablonce, který narazí ve 3. předkole Evropské ligy na Kodaň. Účast jeho konkurentů v boji o titul v pohárech po celý podzim znovu posiluje kurs na Severočechy.

Netvrdím, že Jablonec titul nakonec opravdu získá, hrát však o něj bude možná do posledního kola. Rozhodnou vzájemné zápasy právě s Plzní a se Spartou, ze kterých v minulé sezoně Tomáš Hübschman a spol. vytěžili jen jeden jediný bod. Budu překvapený, pokud to v této sezoně nebude více. A pokud ano, šance na titul je reálná.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud