Hynek Preisler
29. července 2015 • 21:41

Šilhavého opustilo štěstí. Ale sebevědomý výkon dává Jablonci šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skoro to vypadalo, jako by kouče Jaroslava Šilhavého po těsné prohře 0:1 v prvním utkání 3. předkola proti Kodani opustilo štěstí, které se na něj a jeho tým občas přilepilo v zápasech evropských pohárů, když ještě trénoval v sousedním Liberci a kdy třeba s obrovským štěstím před dvěma lety vyřadil italské Udine. Byť nepatřím k těm, kdo výsledky s chutí svaluje na vrtkavé kolo fortuny. Spíše naopak.



Tentokrát však souhlasím, že jeho tým dostal tak trochu „Verbičem božím“... „Galácticos“ sice prohráli 0:1, ale především v prvním poločase Kodaň přehrávali a několikrát byli i blízko veledůležitému gólu.

Kodaň se i díky gólmanovi ubránila a rozhodla krásnou střelou Benjamina Verbiče. V podstatě jedinou svou šancí zápasu. Bez přehánění. Ale právě to umí velké týmy, to je známá a pravdivá věc.

VerBIČ na Jablonec! Nádhernou střelou zařídil Kodani vedení
Video se připravuje ...

Šanci na vysněný postup do play off o postup do Evropské ligy má sice Jablonec po těsné prohře menší a v Kodani za týden to bude mít stoprocentně velmi těžké, přesto věřím, že na postup má. Reálně. Sami hráči to po utkání rozhodně nechtěli zabalit.

A tentokrát mám i dojem, že to nebylo prázdné plkání o tom, že jsou teprve v poločase a nic nevzdávají. Sebedůvěru rozhodně neztratili, což je dobře. Sebevědomý výkon z prvního poločasu je totiž pro Jablonec velkým příslibem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud