Hynek Preisler
15. dubna 2016 • 22:05

Tygři se nepodělali a ve druhém finále vyklouzli z pasti. K nezaplacení!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na následující otázky položené ještě před startem finálové série se Spartou liberečtí hokejisté na hromadném setkání s novináři odpovídali často. Sezonou jste propluli snadno, v podstatě bez větších potíží, nemůže být tudíž pro vás problém případné nesnáze ve finále překonat? 



Zvládat krizové momenty je potřeba cvičit a trénovat. Jenže hráči Liberce v rekordní a těžko opakovatelné sezoně k tomu příliš příležitostí neměli a i čtvrtfinále a semifinále přeskočili relativně snadno a bez komplikací. Jenže Sparta, to je jiný kalibr.   

Uvidíme, odpovídali Jan Výtisk a spol. s tím, že úplně bezproblémová sezona to také nebyla. Jen to prostě navenek nebylo znát.

Ve druhém finálovém utkání proti Spartě už na ně velká šlamastyka doslova zírala. Po velmi dobré první třetině, kdy Spartu zatlačili, prohrávali 1:2. Tudíž pro psychiku velmi náročná situace, jak po utkání přiznal i takový borec jako Branko Radivojevič s téměř čtyřmi sty starty v NHL.

Další jedna jediná chyba mohla být osudná. A ztratit i druhé domácí finále? To už by bylo pro vítěze základní části před cestou do O2 areny složité.

Jenže Bílí Tygři ukázali, a možná to spíše potvrdili i sami sobě, že mají opravdu silné mužstvo a i z takové situace vybruslili. Ukázali, že umí vyhrávat. Nejen když se vše daří, což bývá v uvozovkách snadné. Ale že se umí kousnout, lidově řečeno se nepodělat a zabrat, když teče do bot. To je zjištění vzhledem k dalším utkáním z pohledu bílých šelem k nezaplacení.

Liberec - Sparta: Obrovská šance Sparty. Pech nastřelil pouze tyč
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud