Hynek Preisler
14. května 2016 • 20:45

Fanoušek není hlupák. I proto v Jablonci zaslouženě volal: Hanba!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lze to pojmenovat vším, jen ne důstojným vyvrcholením boje o záchranu v nejvyšší soutěži. Jako první mě napadá slovo fraška. Jablonec remizoval s Příbramí bez branek, což hostům stačilo k záchraně na úkor Olomouce, která rozstřílela Teplice 6:0.



To se samozřejmě může stát, fotbal někdy bývá krutý. Jenže v tomto případě šly už před zápasem zákulisím zvěsti, že Příbram v Jablonci potřebný bod uhraje stoprocentně. Je přece nesestupitelná. A výsledek a hlavně netradičně slabý výkon Jablonce těmto teoriím nahrál stoprocentně. A těžko se přesvědčovat, že to byla jen shoda okolností. Pouhá náhoda.

Vždyť věřte, že všechno bylo fair play, když Jablonec ve středu vyhrál na hřišti Plzně 2:1 po snad nejlepším výkonu jara, ale doma proti Příbrami si vlastně nevypracoval jedinou pořádnou šanci. Přestože je Plzeň z formy, Příbram na Střelnici jen bránila a Jablonec ve středu čeká pro něj důležitější utkání ve finále domácího poháru. Takhle špatně jsem však domácí tým dlouho hrát neviděl.  

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Příbram 0:0. Hosté se bodem zachránili v lize
Video se připravuje ...

Věřte tomu, když před utkáním na hřišti vidíte v družném rozhovoru šéfa Jablonce Miroslava Peltu s šéfem Příbrami Jaroslavem Starkou či sportovním ředitelem Ivanem Horníkem. A zvláště proto, když Starka měl pracovat na Horníkově návratu do velkého fotbalu.

Věřte tomu, když v závěru, když by se měl zelenobílý klub hnát za vítězným gólem, střídá gólmany, aby se s kariérou mohl rozloučit legendární gólman Michal Špit. Zasloužil by si to, ale tohle bylo v naprosto nevhodnou chvíli. Věřte pak tomu, že opravdu chtěl v tomto případě vyhrát.

Věřte tomu, když si Miroslav Pelta po závěrečném hvizdu viditelně odfoukl. Otočil jsem hlavu a viděl jsem to.  

Můžete si však být jistí tím, že v Jablonci tomu všemu nikdo nevěřil. Když zápas skončil, hlavní tribuna skandovala: Hanba, hanba! Fanoušek totiž není hloupý.

Ostatně shodou okolností v týdnu uběhlo přesně deset let od toho, kdy Sparta umožnila zachránit se v posledním kole Plzni, kterou vedl tehdy František Straka, když s Viktorií doma ostudně prohrála. A jak se to Letenským později vrátilo.

I severočeskému klubu se to jednou vrátí. Minimálně opět pošramocenou pověstí a ještě více prořídlými tribunami v příští sezoně. Protože fanoušek není hlupák. I proto zaslouženě volal: Hanba!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud