Hynek Preisler
26. srpna 2016 • 12:30

Liberec udržel Sýkoru a teď to zúročuje. Otázkou je, na jak dlouho

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec zažil příběh zavánějící téměř až kýčem. Pohádku o tom, jak se trenér Slovanu Jindřich Trpišovský na Kypru obětoval, uchránil Jana Sýkoru od vyloučení, aby ten mohl nastoupit v odvetě s tím, že absence kouče na lavičce bude Severočechy bolet méně než šikovného hráče. Výsledek už znáte. Jan Sýkora pak během prvního poločasu vstřelil hattrick.



Přitom nebylo daleko k tomu, aby Jan Sýkora už u Nisy nebyl vůbec. Dvaadvacetiletý univerzál přišel k Nise před rokem jako součást náhrady za Martina Frýdka, který se ze severu vrátil na Letnou.

Před rokem mu ještě začátek nového angažmá zkomplikovala zlomenina prstu na noze, kvůli které přišel o 3. předkolo Evropské ligy i play off. Výrazně začal zářit až na jaře, kdy ze sestavy vystrnadil zadáka Lukáše Bartošáka a postupně se vypracoval mezi nejlepší levé beky v lize.

V květnu pak zazářil za český výběr do dvaceti let ve Francii na tradičním turnaji v Toulonu, kde na sebe kdysi upozornila taková esa jako Alan Shearer či Thierry Henry. A plzeňský rodák byl dokonce vyhlášen čtvrtým nejlepším hráčem turnaje. Kroužit kolem něj začaly francouzské kluby, třeba Bordeaux. A velký zájem o nadějného hráče projevovala mistrovská Plzeň.

Jan Sýkora však zůstal pod Ještědem a modrobílé barvy to nyní zúročují. Už na Kypru patřil ve středu zálohy k nejlepším hráčům českého týmu a v odvetě na to navázal, když Larnace chladnokrevně nasázel hattrick. Ve stejný den byl zaslouženě povolán do národního týmu.

Potvrdil, že má před sebou velkou budoucnost. A budu překvapený, pokud bude s Libercem spojená ještě déle než půl roku.

Euforie v libereckém táboře
Euforie v libereckém táboře

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud