Hynek Preisler
20. listopadu 2016 • 10:44

Klucký jako Holoubek. Ať už Jablonec trenéra nehledá, má ho!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když v polovině října převzal Zdeněk Klucký jablonecké áčko po vyhozeném Zdenku Frťalovi, sám prohlásil, že to bere jen jako jakousi brigádu. A severočeský klub deklaroval, že nástupce odvolaného kouče oznámí ještě v průběhu podzimní části.



Jenže po celkem jasné výhře 3:0 nad největším rivalem z Liberce na Střelnici ožívá podobná otázka jako ve Spartě. Ta rovněž na místo hlavního kouče instalovala Davida Holoubka jako dočasné řešení. Prozatímní trenér však při své premiéře zdolal slavný Inter Milán. A vůbec celkově si na Letné vede velmi slušně. Tak dobře, že velká část fanoušků Sparty by si ho přála jako trvalou záležitost, přestože mladému kouči zatím chybí licence.

Tento rébus na jablonecké Střelnici řešit nemusí. Zdeněk Klucký potřebné osvědčení má. Jablonec ostatně před sedmnácti lety jako hlavní trenér vedl.

Myslím, že by si šanci jako hlavní trenér zasloužil znovu. Hru Tomáše Hübschmana a spol. výrazně pozvedl a ve 45. Podještědském derby na to dal razítko. Ostatně vyrovnání historicky nejvyšší výhry Jablonce nad Libercem z 34. Podještědského derby mluví za vše. Jablonec proti svému rivalovi předvedl na podzim jeden z nejlepších výkonů, mužstvo šlapalo, přestože Liberec to soupeři svým výkonem usnadnil. Jenže podobně předtím Jablonec přehrával i silnou Slavii, která do té doby jen vítězila.

Zkušený Zdeněk Klucký dlouhá léta dělal hlavně asistenta. Převážně Petru Radovi. Ale i Jaroslavu Šilhavému v Liberci, se kterým tam před čtyřmi a půl lety slavil mistrovský titul. V prestižním derby si řekl o šanci. Ze čtyř zápasů posbíral sedm bodů, výhra v Příbrami a nad Libercem, remíza se Slavií a prohra na hřišti Plzně. To je hodně povedená brigáda.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Liberec 3:0. Domácí ovládli derby, střílel Tecl
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud