Hynek Preisler
1. prosince 2016 • 22:15

Liberec vede o pět bodů. Mistry zdobí tým, nikoho nemají v minusu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílí Tygři porazili v předehrávce pátečního kola Mladou Boleslav 2:1 v prodloužení a jdou v extralize do pětibodového trháku, byť Kometa s Třincem mohou v pátek náskok úřadujících mistrů zase ztenčit. Tygři zatím úspěšně popírají jakýkoliv náznak mistrovské kocoviny, ale ne všechno je u bílých šelem ideální. 



Třeba přesilové hry, u kterých by si kouč Filip Pešán stoprocentně představoval větší úspěšnost. V derby proti bruslařskému klubu mimochodem nevyužili z šesti ani jednu.

Jenže Bílí Tygři stejně vítězí a vítězí. Z posledních patnácti zápasů jich ovládli čtrnáct, přestože v některých jim soupeř pořádně zatápěl. Třeba ve čtvrteční předehrávce s Mladou Boleslaví nebyl Filip Pešán v prostřední části s hrou spokojený, ve 25. minutě si vzal za stavu 1:1 oddechový čas a dost důrazně na střídačce ke svým hráčům promlouval.

Stejně dokázaly bílé šelmy doslova silou vůle (o duelu s Boleslaví to platí dvojnásob, neboť se na nich již projevovala únava z náročného programu) vydřít důležité body. To je vlastnost velkých týmů. Skolit soupeře, i když to zrovna není "ono".

V této sezoně sice Liberečtí nemají takové individuality jako v té předchozí zakončené zlatou tečkou, v aktuálním ročníku je však zdobí především týmovost.

Tu symbolizuje i jedna poměrně unikátní statistika. Liberec jako jediný tým v extralize nemá ani jednou hráče, který by byl ve statistice plus minus bodování v záporu! Predátoři ze severu vsadili na týmovější pojetí a na ledě i ve statistikách je to znát. I proto triumfují, i když zrovna někdo nemá svůj den, a i proto vedou extraligu již o pět bodů.

Liberec - Mladá Boleslav: O výhře domácích rozhodl v prodloužení Ondřej Vitásek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud