Ilona Kolářová
9. července 2015 • 19:41

Příběh Zdeňka Štybara: Jak se z cyklokrosaře stala hvězda silnice

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdeněk Štybar prožívá šťastné chvíle. Všechno se mu daří, v osobním i sportovním životě. Na konci června se poprvé stal otcem, narodil se mu syn Lewis. A současně bylo oficiálně oznámeno, že si splní i další velký sen, premiérově pojede Tour de France. Jméno českého cyklisty se objevilo v devítičlenné nominaci týmu Etixx-Quick-Step.



To, že se mu plní sny, je možná odměna za to, jak sympaticky a skromně tento úspěšný mladý muž vystupuje. Nikdy se nechová povýšeně, chybí mu manýry hvězd. Když jsem ho pár dnů před startem Tour žádala o rozhovor, našel mou SMS až v den závodu. Start byl na spadnutí a on se mi na dálku moc omlouval, že měl telefon zahlcený zprávami a zmeškanými hovory, a tak tu žádost přehlédl. Kdo by se s tímhle rozptyloval?

Etapou snů na Tour měla být pro něj ta na kostkách, ale vepředu měl týmového kolegu, a tak to pro něj skončilo. V Le Havru si vše vynahradil, když si před cílem lehce pohrál s konkurencí jako ta pověstná kočka s myší.

Málokdo asi čekal, že bude Zdeněk Štybar ze čtyř Čechů na letošní Tour nejúspěšnější. Přijdou hory, postavení v TOP 10 určitě ztratí, ale to vůbec nevadí. To, s čím na Tour odjel, splnil. Jestli ho pořád ještě někdo měl za slavného cyklokrosaře, právě teď završil svůj přerod v hvězdného silničáře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud