Ivo Pospíšil
29. listopadu 2015 • 05:00

České biatlonové žně? Proč by nemohly pokračovat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usadili se na špici. A jestli je nějaké přání, tak aby tam v této sezoně přetrvali. Českým biatlonistům začíná zítra závodem smíšených štafet v Östersundu nová sezona a nic nenasvědčuje tomu, že by měli vyklízet získané pozice. K boji v mixu, obhajobě křišťálového glóbu v ženských štafetách by se navíc Veronika Vítková s Gabrielou Soukalovou mohly zapojit do boje o čelní příčky v SP.



Z Itálie se startem SP nesou zprávy: Dorothea Wiererová je nemocná a nenastoupí. Z Německa zase hlásí: Pro nemoc vypouští úvodní kolo SP v Östersundu Laura Dahlmeierová.

Česká výprava je však ready. Během příprav pilovali všichni techniku běhu, aby měli ve finiši více sil, a chystají se zopakovat minulou supersezonu, kde získali parádních 21 pódiových umístění.

Chce se mi věřit, že by se na ní mohlo navázat.

A nejde jen o obhajobu Malého křišťálového globu v ženských štafetách a útoku ve smíšených štafetách, kde jsou úřadující mistři světa, ale velká šance se otevírá i v celkovém SP žen. Při absenci Darji Domračevové, která si dala kvůli mononukleóze roční pauzu, mohou zaútočit na více pódií a třeba i celkový SP Veronika Vítková a Gabriela Soukalová.

První jmenovaná se netají, že je zdravotně fit stejně jako vloni (už tehdy patřila k nejrychlejším běžkyním v seriálu) a druhá zase našla radost a vnitřní pohodu, kterou ke svým výkonům nutně potřebuje. Cítím, že velký posun dopředu by mohla zaznamenat i Eva Puskarčíková, stejně jako Michal Krčmář mezi muži, kde o pódia bude zase jezdit Ondřej Moravec a Michal Šlesingr.

Je to příjemné konstatování: V sezoně 2012/13 Češi začali atakovat elitu. V ročníku 2013/14 si svou pozici po olympiádě ještě posílili a v minulé sezoně si mezi nejlepšími zajistili stabilitu.

Nikdo odsud neodešel, nic výrazného se neměnilo… svěřenci Ondřeje Rybáře prožívají svou zlatou éru a tohle těžení zlaté žíly by klidně mohlo letos pokračovat dál…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud