Ivo Pospíšil
12. března 2016 • 12:22

Čas na zvykání vypršel. Charvátová už musí zabrat, nebo…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před začátkem sezony ji nikdo neznal. Vstupovala do týmu jako žena číslo 5, jež může překvapit, a ona se místo toho vypracovala mezi hlavní členky. Už za to zaslouží respekt, Lucie Charvátová zažila průlomový ročník a ukázala, že díky svému rychlému běhu může být vysoko. Jenže také má dost co zlepšovat.



Žádné omluvy, včerejší štafetu odstřelila a to se bohužel dalo tolerovat při první, druhé, či třetí zkušenosti. Ale vzhledem k tomu, že zajela ve štafetách kompletní sezonu, byl tento kolaps už stěží omluvitelný. Zkušenosti nabrala, nemělo ji to rozhodit, přesto předvedla psychické K. O.

Je proto dobře, že už další štafetu nezažije. Konec sezony je ideálním časem udělat tlustou čáru, zapomenout a soustředit se na budoucnost. Charvátová je mladou biatlonistkou, jež může stále růst. Osobně v ni věřím, že může být „českou Kaisou“, ale teď k sobě musí být tvrdá.

Ani finský „rychlík“ Mäkäräinenová by nebyla tam, kde je, kdyby opakovala své chyby. Charvátová tak musí přes léto výrazně zapracovat na psychice a střelbě pod tlakem. Je to pro ni zcela nezbytné i z hlediska budoucnosti, neboť pokud by takto měla střílet dál, její devíza v rychlém běhu by byla dřív či později k ničemu.

Taková Miriam Gössnerová by mohla povídat...

Lucie Charvátová
Lucie Charvátová

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud