Ivo Pospíšil
4. prosince 2016 • 19:58

Opatrná královna Gabriela? Dokud síly zbudou, bude se rvát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svým nedělním vítězstvím v Östersundu vyvolala euforii a poskočila na druhé místo v SP. Sama u sebe je ale opatrná. Ví, že kvůli zdravotním potížím natrénovala přes léto míň, než v minulé sezoně a tudíž přemítá, zda ji síly vydrží po celou sezonu. Nenechte se však plést, Gabriela Koukalová svůj trůn nevyklízí. Naopak, dokud je šance, bude se o úspěchy rvát. Jak v SP tak hlavně v MS.



Po OH v Soči řekla, že následující sezonu pojme jako odpočinkovou a schytala to. Teď, na úvod letošního SP zase po podniku v Östersundu přiznala, že je to pro ni experimentální sezona. Zdůrazním to raději teď, než vůbec: v těchto dvou výrazech nelze vidět jedno a to samé.

Gabriela Koukalová ovšem zná své tělo a ví, že v létě natrénovala kvůli zdravotním potížím jen půlku toho, co před minulým ročníkem. Je tudíž logické, že v tuhle chvíli – na začátku sezony – nemá jistotu, zda ji síly vydrží po celou dobu. Sezona čítá pět měsíců, čtyřiatřicet závodů a tisíce nacestovaných kilometrů. Dost nevyzpytatelná porce…

To ale neznamená, že nebude o úspěchy bojovat. Nedělní triumf ve stíhacím závodě v Östersundu byl jen důkazem, že dokud Koukalová může, tak se prostě ždíme. Úvodní podniky rovněž potvrdily, že má na to být i v této sezoně součástí úzké špičky. Na trati patřila k nejrychlejším, a když střílela koncentrovaně, byla takřka neomylná.

Pokud se tak bude dál držet u čela SP a zůstane zdravá, je jasné, že vypouštění některých podniků by ani nepřicházelo v úvahu. Takové mrhání křišťálovou šancí by rozhodně nedopustila.    

Na druhou stranu je ale pochopitelné, pokud svou motivaci cílí hlavně na mistrovství světa. Světový pohár už vyhrála, individuální zlato ze světového šampionátu ještě ne. Přičemž je to další meta, jež ji chybí a kterou by chtěla zdolat. Stejně jako zlato z olympiády.
To už je ale příběh na příští rok.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud