Ivo Pospíšil
30. března 2017 • 08:20

Zlatá basketbalová ručka pálí dál. Kateřina Elhotová bude i po mateřské oporou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V motoristických podnicích jsou občas tyto události terčem nevinné legrace. Narodil se ti syn nebo dcera? Tak to určitě zpomalíš. Basketbalistce Kateřině Elhotové ale mateřská pauza střelecký um nevzala. Její zlatá ručka se oprášila hned v první příležitosti a při návratu patnácti body pomohla v prvním semifinále ŽBL srazit Nymburk. Je to příslib k domácímu ME, ale i Final Four Euroligy.



Měla našlápnuto do WNBA. Už si chystala vše potřebné na odlet do Minnesoty. Když se ale vloni v dubnu dozvěděla, že čeká miminko, rozhodla se tomu vše podřídit. „Beru to jako požehnání,“ říkala pokorně. Nicméně jedním dechem dodala: Do mistrovství Evropy 2017 chci být zpět.

Po středě ukázala, že svým slovům dostala naplno. Původně čekala, že se vrátí až do finále ŽBL, přesto při svém návratu o pár týdnů dříve přispěla hned patnácti body za patnáct odehraných minut k jasnému semifinálovému vítězství nad Nymburkem 107:44. Nejen, že tedy comeback stihla víc jak dva měsíce před startem ME, ale ukázala, že neztratila nic na svém instinktu přesné střelkyně. Jak v palbě za dva, tak i za tři body měla úspěšnost 75%.

„Hlava je rozhodně od basketu odpočatá. Je to něco, co mám ráda a chci ho dělat na sto procent, ale už to není středobod mého života,“ přiznala pak před novináři a ta pohoda z nového životního stylu na ní byla znát.

Problémy v soukromém životě zvládla

Jistě, sama ví, že je potřeba ještě nabrat lepší kondici a vylepšit hru v obraně, narození syna Daniela ji ale nijak nezabrzdilo – spíše ji posunulo psychicky a herně na nový level.

O to víc, že i její soukromý život procházel v období před porodem složitým obdobím (serveru Bezfrází.cz se třeba svěřila o komplikovaném rozchodu se svým přítelem, otcem dítěte). To vše ale za pomoci svých nejbližších zvládla a jak vidno, vyšla z minulých měsíců ještě silnější.

Není proto třeba pochybovat o tom, že by do ME v Praze a Hradci Králové neměla být připravená. Její zlatá ručka už včera ukázala, že pálit nezapomněla a naopak se dá čekat, že i přes 11měsíční pauzu by měla být Elhotová v českém dresu opět jednou z hlavních opor. Sama se třeba i smála, jak má oproti ostatním spoluhráčkám, které absolvovaly celou sezonu, více energie.

Její comeback navíc nemusí být v příštích týdnech jen o evropském šampionátu, ale i o jiné vrcholné akci v sezoně – Final Four Euroligy, do nějž USK Praha ještě dubnu zasáhne. Zde si bude jistě výběr Natálie Hejkové chtít připomenout dva roky starý triumf a Elhotová ukázala, že v tomhle boji může být tajnou a účinnou zbraní (nejen) ze zálohy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud