Jakub Dvořák
7. května 2016 • 18:05

Malér odvrácen. Sparta obětovala pohár a kráčí do předkola LM

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liberec poražen, úkol splněn a na Letné si mohou (částečně) oddychnout. Po sobotním vítězství nad Severočechy si fotbalisté Sparty takřka zajistili druhé místo, které jim garantuje start v předkole Ligy mistrů. K úplné jistotě musí získat ze dvou zbývajících duelů minimálně bod. Je tedy vysoce pravděpodobné, že malér, o kterém před několika týdny mluvil trenér Ščasný, na Letné nebude.



Následující sezona bez šance porvat se o Ligu mistrů? To si na Letné nechtěli vůbec připustit a k získání druhého místa, které jim zaručí předkolo milionářské soutěže, tak podřídili takřka všechno. To ostatně nejlépe ukázala odveta domácího poháru s Jabloncem, ke které Sparta nastoupila s týmem dorostenců.

Sparta sice po dvou porážkách na finále nedosáhla a navíc ještě čelila obviněním, že soutěž znevážila, ale to ji teď nemusí trápit. Naopak, měla na to právo a mohla se tak připravit na klíčový duel s Libercem.

To favoritovi pomohlo. Ostatně i trenér Zdeněk Ščasný si po zápase pochvaloval, že jeho hráči konečně mohli celý týden trénovat. Bez dalšího těžkého zápasu. Na hřišti to bylo znát. Sparta Liberec přehrála a vyhrála zaslouženě 3:0.

Jistotu druhého místa může mít Sparta už ve středu po zápase v Brně, případně má druhý a pokus o víkendu s Jihlavou. Jen těžko si představit, že by to Sparta nezvládla. Kvůli vyřazení z poháru přišla definitivně o šanci, že sezonu zakončí alespoň s nějakou trofejí. Průšvih v podobě ztráty druhého místa v lize ale s největší pravděpodobností nedopustí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud