Jakub Dvořák
16. října 2016 • 20:45

Trenér Holoubek ve Spartě ukazuje svoji tvář. Náročně a bez výmluv

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trénováním Sparty byl David Holoubek pověřen pouze dočasně po konci Zdeňka Ščasného. V zimě jeho funkci převezme někdo jiný. Ačkoliv však mladý trenér ještě nedávno se starším matadorem působil ve stejném realizačním týmu, společných znaků byste u nich moc nenašli. Naprosto jasně to bylo znát po vítězství Sparty nad Jihlavou. Holoubek odmítl výmluvy na náročný program či početnou marodku, k čemuž měl jeho předchůdce sklony.



Na rovinu můžeme říct, že to 36letý trenér nemá u sparťanského áčka lehké. Tým převzal po prohraném derby se Slavií, kdy se Spartě bodově vzdalovala Viktoria Plzeň, největší rival v boji o mistrovský titul. Navíc marodka na Letné ještě doteď praská ve švech. Podmínky k ukrajování náskoku ztráty na čelo ligy jsou to krajně nepříznivé.

Holoubek však náročnou výzvu přijal a postupně začal ordinovat léčebnou kúru. Jako první se snažil hráčům vtisknout pojetí své hry. Rozestavení změnil na 4-4-2 a po týmu chce stejně náročné úkoly, jako byl zvyklý rozdávat dorostencům na Strahově. Ty se navíc nebojí vytáhnout do prvního týmu a ve stavu nouze, kdy Spartu trápí početná marodka, nemá problém postavit je na hřiště.

Nyní ho ve funkci prvního trenéra čeká týden pravdy, ve kterém se bude lámat chleba, a ukáže se, jak moc bude tato sezona pro Spartu úspěšná. Ve čtvrtek mají Pražané v plánu utkání Evropské ligy v Izraeli a hned v neděli zamíří do Plzně, kde odehrají šlágr s domácí Viktorií.

Zatímco sparťané budou neustále na cestách a lepit kádr sužovaný zraněními, Západočeši budou celý týden doma, včetně pohárového utkání s rumunskou Astrou. Ačkoliv by Holoubek mohl vytáhnout hned několik aspektů, které hrají proti Spartě, jako své alibi, neudělal to. To není jeho styl.

Jak sám po vítězství nad Jihlavou řekl, on a jeho kolegové to tak nechtějí a přizpůsobí se vzniklé situaci. Fanoušci se nedočkají volání po uzdravení opor Šurala , Costy , Váchy a dalších. Neuslyší výmluvná slova o tom, jak těžká situace je.

Naopak. Mohou čekat, že se například v Plzni na hřišti objeví další Havelkové, Dudlové, které s sebou dočasný kouč vytáhl do A týmu. Holoubek se dravého mládí totiž nebojí.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jihlava 3:0. Výhru favorita řídil Lafata
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud