Jakub Dvořák
17. září 2017 • 22:18

Naivní hra Sparty. Bez střelby na branku se v derby nevyhrává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobojováno! Vládce Prahy je jasný, alespoň do jara. Nedělní derby pražských „S“ jednoznačně ovládla Slavia. Sparta působila v Edenu bezzubě. Zatímco domácí ostřelovali brankáře Martina Dúbravku, Letenští neměli za celý zápas šanci, o které by se dalo tvrdit, že byla gólová. Trenéra Andreu Stramaccioniho v nejdůležitějším utkání podzimu navíc nepodržely jak letní drahé posily, tak i hráči, kteří by měli v kádru zastávat roli opor.



Zápas Slavie a Sparty měl být ozdobou ligového podzimu. V létě si oba kluby přivedly posily za desítky milionů a očekávání ze vzájemného střetnutí byla obrovská.

Výsledek? První „galaktickou“ bitvu o Prahu na plné čáře vyhrála Slavia. Za vítězstvím šla od prvních minut. Tlačila se do vápna Sparty, vytvářela si tlak a nebála se ani o střelbu z dálky. Ofenziva Sparty, o kterou se mělo starat trio Ben Chaim, Václav Kadlec a Biabiany, selhala. To, co dvěma zahraničním křidelníkům stačilo v předchozích zápasech, bylo na Slavii zoufale málo.

Za celý zápas si hráči, do kterých Sparta investovala desítky milionů, vytvořili jedinou střelu za zápas. Nejnebezpečnější akcí hostů byl nepovedený centr Jonathana Biabianyho, na který navíc nabíhající Rosický nedosáhl. „Je těžké vyhrát, když nevystřelíme na branku,“ trefně poznamenal po utkání Václav Kadlec. Právě on byl autorem jediného střeleckého pokusu Letenských.

To Slavia hrála zcela jiný zápas. Nezlomil ji ani chybně neuznaný gól Milana Škody . Právě slávistický kapitán ukázal, jak moc je důležitý pro trenéra Šilhavého . Nejenže byl u první vstřelené branky, kterou do sítě tečoval sparťan Zahustel , ale dokázal i vyhrát psychologickou hru s Costou .

Po několika vzájemných soubojích ruply sparťanskému stoperovi nervy a přestal se kontrolovat. Zavinil standardní situaci, po které padl první gól a po několika minutách se i nechal hloupě vyloučit. Jeho chování bylo šokem i pro trenéra Andreu Stramaccioniho, který nechápal, co se s reprezentantem Zimbabwe najednou děje. „Muselo se mezi nimi něco stát, jinak si to nedokážu vysvětlit,“ reagoval na dotaz ohledně Costova výkonu.

V deseti šance sparťanů na vyrovnání klesly takřka na nulu. Hřebíček do rakve zaklepal jejich bývalý spoluhráč a nyní opora Slavie Josef Hušbauer . V Edenu se mohlo slavit. Minimálně do jara totiž platí transparent, který rozbalila Tribuna Sever během zápasu - „Jen jedno srdce Praha má“. A to je po neděli červenobílé.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 2:0. Derby rozhodli Škoda a Hušbauer
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Hušbauer potvrdil vítězství Slavie parádním gólem k bližší tyči – 2:0
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Škoda se trefil o Zahustelovu hlavu a Slavia vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud