Jakub Hlaváč
11. dubna 2014 • 10:32

O cestě z ticha do finále. Pražský Lev letos urazil pořádný kus cesty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začínali sezonu před prázdnou halou. Jejich první domácí vystoupení tiše sledovalo 2441 lidí, a to se počítadlo diváků ještě statečně točilo setrvačností, aby k této cifře došlo. Teď se Lev může těšit na bitvy v plné aréně. Ve finále KHL. I tohle charakterizuje cestu, kterou od září do dubna ušel.



Musel se při tom vyrovnat s mnoha problémy. Prvním byla babylonská jazyková bariéra v kabině. Stmelit tolik národností do jedné party nebylo snadné. Podařilo se. Kapitán Jiří Novotný teď velí jednomu celku. Ne skupinkám zahraničních žoldáků.

Snadnou práci nemá ani kouč Kari Jalonen. S extrémně přísným a náročným Finem nebude každý z jeho svěřenců udržovat denní kontakt i po skončení společné šichty. Pravdou ovšem je, že on zavedl do hry systém a disciplínu.

Důkazem toho jsou tři zvládnutá kola v play off . Se Záhřebem to byl první postup v historii klubu. Proti Doněcku se musel tým vyrovnat se složitými cestováními na trase Česko-Slovensko-Ukrajina. A s Jaroslavlí? Dominance 4:1 na zápasy. Rusové nechápali, na jakou mašinu narazili.

Přesto to není vše, co chce tenhle klub tuzemskému hokejovému trhu nabídnout. Rád by před vyprodaným rachotícím hledištěm pozvedl pohár Gagarina. Pohár pro vítěze KHL. Už nikdo nepochybuje, že na to sílu má. Už nyní je mistr ve zdolávání obtíží.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud