Jakub Hlaváč
5. prosince 2014 • 22:28

Hollweg naštval Spartu. Ale sama by ho do týmu potřebovala

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek to na Spartě byla jeho partie. Hokejový bouřlivák Ryan Hollweg pro svou Plzeň urval tři body. Nemusel dát gól, nemusel na žádný přihrát. A přesto byl jeho přínos naprosto výjimečný. Po úletech ze startu sezony ukazuje, proč takového hráče Martin Straka platí.



Dokáže hrát zatraceně tvrdě. Dokáže to dělat čistě. Pokud tomu tak je, pak je Ryan Hollweg zbraní, kterou závidí Západočechům každý soupeř. I když Američana v tu chvíli zrovna nenávidí. Respektive – právě proto.

V pátek si znovu popovídal s Jaroslavem Hlinkou, znovu do něj zajížděl. Beztrestně. Nikdo ze soupeřů mu nedokázal vysvětlit, že na největší hvězdu nemá pořvávat, natož sahat. I jeho neodbytné chování po první třetině nejlepší formaci domácích zastavilo.

Jenže to nebylo zdaleka vše. Obrovské penzum práce odvedl obávaný nájezdník především v oslabeních. Ve dvojici s Jozefem Balejem jsou v nich výjimečně dobří. Kolik ran pukem muž se zkušenostmi z NHL schytal snad ani nedopočítáte.

Po každé z nich se zvedl, přijel na střídačku a zbrucoval její obyvatelstvo. Dokáže pochválit, dokáže zařvat, když se mu přístup parťáků zrovna nepozdává. Obojí se zdá být ku prospěchu věci. I tohle stálo za obratem z 0:2 na 4:3.

Jaroslav Hlinka se o svém soupeři odmítl bavit, nechtěl ani nijak komentovat zápas samotný. Až tak mu hokejový večírek sok otrávil. I Spartě by se podobný hráč hodil. Nejenom kličky a geniální pasy vyhrávají zápasy.

Hollweg nezapomíná, Hlinku sestřelil dvakrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud