Jakub Hlaváč
20. října 2015 • 23:04

Sparta potřebuje lepšího Pöpperleho. Úlety budou bolet víc a víc

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sebral vítězství vlastnímu týmu. Odpracované, vydřené vítězství zahodil hloupou chybou. Hokejový brankář Tomáš Pöpperle to ví. Ví, že Sparta s Litvínovem přišla nájezdovou porážkou 2:3 o dva body. Tahle sezona pro něj zatím není dobrá. V zrcadle to musí vidět.



Není to o jednom momentu ze zápasu s Litvínovem (ačkoliv ve skutečnosti to byly momenty dva). Tomáš Pöpperle se do Prahy vracel s tím, že vyřeší nejpalčivější klubový problém posledních let. A tedy brankoviště. Zatím se mu to nedaří.

Pravda, předvedl se výborně v Curychu a díky němu šlo rudé „S“ dál v Lize mistrů. Zvládl tedy nejdůležitější zápas dosavadního průběhu ročníku. Což se počítá a přesně kvůli těmto momentům dostal smlouvu.

Jenže. Chyb v extralize je na muže s jeho zkušenostmi i platem příliš. Nevyvedl se mu duel v Karlových Varech, dobré to nebylo doma s Třincem. Chyboval v pátek v Pardubicích a naposledy přišel zkrat s Litvínovem.

TRAPAS! Pöpperle udělal hrubku, chtěl zlomit hokejku a natáhl se
Video se připravuje ...

„Je toho víc,“ uznával sám při dotazu, zda musí být opatrnější. Ale zároveň se bránil kritice. „V posledních čtyřech zápasech jsme dostali pět gólů ze hry. Nepřipadá mi, že by to bylo nějaké hrozné,“ obhajoval se.

Nicméně týmový průměr přes tři inkasované branky na zápas není pro Spartu dobrou vizitkou. Není vizitkou, kterou by chtěla. Nelze ho házet pouze na muže v masce, ani před ním to mnohdy nefungovalo. Ale i to je část Pöpperleho práce. Srovnat si defenzivu k obrazu svému.

Pohled na tabulku jasně říká, že v hlavním městě nemusí panikařit. Jejich jednička si zatím mohla luxus v podobě občasných úletů dovolit. Ale je třeba si z nich vzít rychlé ponaučení, zamyslet se a zlepšit se.

Protože by mohly znamenat výrazně bolestivější ztráty, než byla ta úterní s Litvínovem.

SESTŘIH: 19. kolo extraligy, HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 2:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Trapas brankáře Sparty. Poté, co Pöpperle praštil hokejkou o branku podklouzl a natáhl se na led
Trapas brankáře Sparty. Poté, co Pöpperle praštil hokejkou o branku podklouzl a natáhl se na led

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud