Jakub Hlaváč
9. března 2016 • 22:54

Kladno musí být jednotné, teprve pak může pomýšlet na elitu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodiny krájely možná trochu symbolicky minutu s pořadovým číslem 68. Hrál se šestý duel čtvrtfinále WSM ligy a zhasly kladenské naděje na postup mezi elitu. Hodně předčasně. Na holi Jaroslava Roubíka a jeho Ústí. Jaromír Jágr a spol. musí na další šanci zase čekat.



Politika na ledě nerozhodla, to asi ne. Nicméně pokud chce Kladno mít extraligu a především v ní hrát důstojnou roli – pak musí být jednotné. Jaromír Jágr musí spolu s městem vytvořit symbiózu, nikoliv válčit. Ať už je více pravdy na straně té nebo té.

Pan majitel teď bude logicky chvíli smutný, na Floridě má navíc rozjetý ještě jiný byznys. Ale v přes léto musí dát organizaci do kupy, definitivně zahladit sváry a přesvědčit o společných cílech. Rytíři mohou do nejvyšší soutěže patřit, ale jen s maximální (finanční) podporou všech stran.

Za poslední dobu se nicméně řada věcí změnila k lepšímu. Zkulturnil se zimní stadion, fanoušci dostali nový zápal. V základní části výborně fungovalo i mužstvo. Čtvrtfinálový krach je pro něj zklamáním a nevyužitím potenciálu. I jeho členové to vědí. Další pokus musí zvládnout lépe.

Zároveň je ovšem potřeba vyzdvihnout výkony Ústeckých. To co v sérii předvedla elitní formace - David Tůma si připsal v šesti střetnutích 7 gólů a 4 asistence, Jaroslav Roubík (4+8) a Jan Kloz (1+7) – to se na profesionální úrovni nevidí.

Navíc poslední duel sledovalo v ochozech 5 468 vynikajících diváků. Tak početnou kulisu měl pouze jeden ze čtyř dosavadních zápasů předkola play off extraligy. Ted přijde nášup v podobě semifinále s Jihlavou. A kdo ví, třeba si o výtah zahraje hodně překvapivá parta.

Srdce na to má.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud